Foto: Louise Albrecht

Domprosten avtackades med musik, porträtt, presenter, mingel och snälla ord

Nyhet Publicerad Ändrad

Många, cirka 200 personer, samlades till Domkyrkans högmässa den 19 juni för att säga tack och hejdå till Harald Cohén som avgår som domprost. En något mindre skara samlades efteråt i församlingshuset för mingel, tal, fika och avtäckning av det porträtt av Harald som kommer att hänga i församlingshuset.

Som domprost och alltså högste chef för Karlstads pastorat - med fem församlingar och över 200 anställda - kommer man givetvis i kontakt med många människor. En del av de församlingsbor, förtroendevalda, medarbetare och andra som han har mött under de åtta åren som domprost slöt upp denna vackra junidag för att tacka.

I de många tal som hölls under det avslutande minglet i församlingshuset sades många uppskattande ord om Harald som ledare och person. Han fick även ta emot gåvor, allt från kattmat till choklad och även många bidrag till diakonin i Karlstads pastorat, som var hans önskemål.

Två viktiga programpunkter var även släppet av Haralds bok ”Alla borde ha katt - andakter med tassavtryck” (läs mer om boken här) samt avtäckningen av det porträtt som har målats av konstnären Tony Warren.