Möten och musik i vardagen

Det är i mötet det händer. Oavsett om det sker på en gudstjänst, på en körövning eller över en tallrik soppa.

Gudstjänst och andakt

I Norrstrands kyrka firas gudstjänst, högmässa eller mässa på söndagar 11.00.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Café Titt-in, Norrstrandskyrkan

Välkommen att komma förbi och ta en fika och läs dagens tidning! Varje onsdag och torsdag kl. 11-14. Start 7 september.

Lunchmusik och soppa i Norrstrandskyrkan

Tisdagar kl 12.00. Börjar med ett musikprogram i kyrkan, därefter äter vi soppa tillsammans i Mariasalen. Start 13 september.

Våffelcafé, Norrstrandskyrkan

Välkommen in för en våffla eller två. Sista torsdagen i månaden kl 11.00-14.00.

Morgonmässa, Norrstrandskyrkan

Nu är vi igång med onsdagsmässorna kl 8.30

Regnbågsmässa

Nattvardsgudstjänst för alla HBTQ-vänliga personer. 18.30 Norrstrandskyrkan, sista söndagen i månaden. Hösten 2022: 25/9, 30/10 Välkommen!

Skattkistan - kläder som är bra för miljö och plånbok

Vi tar emot kläder igen - och nu är det höstkläder och -skor som gäller. Öppet för hämtning och lämning av kläder tisdagar kl 11.00-14.00 & 17.00-20.00. Till Skattkistan i Karlstad är alla varmt välkomna för att hämta kläder när det fattas hemma i garderoben och pengarna tryter. Det finns skor, tröjor, byxor, vantar, mössor, stövlar, klänningar, lite leksaker och mycket annat som kan behövas. Och det är alltid gratis. På facebooksidan hittar du löpande information.

Norrtoner, Norrstrandskyrkan

Onsdagar 17.00-18.30, alla-kan-sjunga-kör. Norrstrandskyrkan.

Norrstrands kyrkokör, Norrstrandskyrkan

Tisdagar kl 13.30 Blandad kör. Norrstrandskyrkan.

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Norrstrands församling

Välkommen till den östra delen av Karlstads tätort. Fyra kyrkor och många engagerade människor.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.