Julänglarna

I hela 13 år har Julänglarna samlat in gåvor till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd med julen. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Hjälp fler barn i Karlstad få en god jul!

I Karlstad finns det barnfamiljer som inte har råd att fira jul. Ganska många faktiskt. Det vill Julänglarna göra något åt.
Tillsammans samlar vi in pengar så att de här barnen får uppleva en jul med julmat på bordet och julklappar att öppna. Vi samlar in pengar eftersom det är lättare att fördela julmat och presentkort på det sättet.
100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presentkort på julklappar och mat.

Skänk en gåva

Swish: 123 421 98 53

Swish

Bankgiro: 5654-9819 
Märk inbetalningen ”Julänglarna”.

Vem tar emot det som skänks?

Det är genom Svenska kyrkans konto som pengarna samlas in och sedan delas ut som julklappar och julmat. 100 % av pengarna som sätts in delas ut till familjerna. Svenska kyrkan bekostar alla administrativa avgifter så att inga gåvor behöver göra det.

Dagarna innan jul bjuds familjerna in till en hemlig plats där de får hämta presentkort för att köpa julmat och julklappar. Det är en glädjefylld dag!

Allting kommer fram!
Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i en eller flera människors liv.

100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presentkort och mat.
100% går till de som behöver det här i din närhet.
100% gör nytta där det behövs.
100% oerhört uppskattat.

Det går inte att anmäla sig själv som mottagare. Alla kontakter med behövande familjer sker genom proffs i socialt arbete i olika organisationer. Svenska kyrkans diakoner är samordnare för den kontakten. På så vis vet vi att gåvorna kommer till rätt familjer och mottagarna kan få vara anonyma utåt.

Ge en gåva till Julänglarna!

Hur kan du hjälpa några barnfamiljer att få en fin jul?

1. Genom att skänka pengar kan vi fördela gåvorna rättvist mellan familjerna. De får presentkort som de kan köpa julmat och julklappar för.

2. Du kan också skänka presentkort på kläder, sportartiklar, leksaker eller
upplevelser - allt är väldigt uppskattat! De är lätt att leverera, roligt att få och föräldrar kan också få upplevelsen att gå till affären och köpa precis det deras barn önskar sig.

3. Upplevelser är enormt uppskattat, både av små barn och tonårsbarn. Och
av föräldrar. En upplevelse kan vara Leklandet, badhuset, bowling, bio, hårfrisör eller vad du kan komma på.

Genom pengarna vi samlar in får alla familjer ett presentkort på julmat så de kan köpa sitt eget julbord. Presentkortet delas ut några dagar före jul. 

4. Representerar du ett företag, organisation eller förening? Läs mer här.

Håll dig uppdaterad

Facebook:  På vår sida facebook.com/julanglarna
                     kan du läsa mer om vår verksamhet under december.
Telefon:      054-14 19 12, Lasse söderberg, diakon
                     054-12 07 63, Carin Hansdotter, Branschansvarig Byggföretagen                             Värmland och Örebro län
Epost:         julanglarna@gmail.com

Tack alla ni som var med 2020!

Förra året kunde vi hjälpa cirka 400 familjer (2019 var det 277) med drygt 960 barn (653 barn 2019) att få en chans att fira en riktig jul. Över 1 000 000 kr samlades in och vi slog rekord igen!

Jag önskar att du hade kunna vara med och se vad det här innebär för de här barnen och föräldrarna. Allt det ni gjorde, litet som stort spelar verkligen roll i människors liv.

Så här berättar några familjer:

”Förra julen var det liksom mindre press och stress på en själv. Det var lugnare.
Det gjorde stor skillnad. Jag hade inte haft samma möjligheter annars. Dels ge barnen presenter. Dels att kunna duka bordet med mat till alla. Och det där lilla extra. Annars hade vi fått välja bort något.
Minns särskilt hur mysigt det var med alla med julmaten på bordet. Alla samlade och glada. Så som det ska vara. Jag är väldigt tacksam att julänglarna finns!”

************************************************************************

”Förra julen var så bra! Barnen blev så glada. Bidraget från Julänglarna var verkligen en stor hjälp. Det var lyckat. Barnen blev så glada för Leos Lekland-korten.
Jag blir alldeles varm i hjärtat av att det finns så snälla personer som vill hjälpa andra. Jag är väldigt tacksam över att vi fick den hjälpen.”

************************************************************************

”Det blev en lyckad jul förra året. Med julmat och biljetter till bad och bio.
För min del kändes det annorlunda. Förr om åren har jag känt mycket skuld och skam på grund av droger och alkohol. Det var nog mest jag som hade problem med julen. Det är svårt att förklara för mina barn att det inte blir som för andra.
Men förra julen var mer layed back. Ingen alkohol. Och julen var bra för barnen. Istället för pengar fick de ju presentkort och det var väldigt uppskattat.
Jag blev jätteglad för det stöd jag fick. Det är beundransvärt det ni gör.”

***************************************************************************

Julen förra året var jättebra! Vi fick det där extra. Som man inte har råd med annars.
Barnen blev överlyckliga över biljetterna till badhuset. Alldeles i extas. De älskar verkligen äventyrsbadet! Vi har inte råd att gå dit annars. Det är för dyrt.
Det är just julklappsöppningen som är det speciella. Det är roligt att få vara med om. Se glädjen i deras ögon när de ser vad de får.
För det är ju för barnens skull. Så de inte behöver känna sig utanför efter lovet när alla undrar vad de fick i julklapp. Då har de också fått något.”

Inlämning av gåvor

Inlämning av presentkort eller pengar kan ske till:

  • Svenska kyrkans expedition, Västra kyrkogatan 5
    (mån-ons 8.00-17.00 tors 8.00-18.00, fre 8.00-14.00)

Visste du att...?

...Julänglarna startade sin insamling 2009.
...2020 fick ca 400 familjer med 966 barn hjälp att fira jul.
...100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presenter och mat.
...Julänglarna drivs av Svenska kyrkan i samarbete med privatpersoner.
...Svenska kyrkans diakoner som har kontakten med Julänglarnas familjer är proffs på socialt arbete. Lasse Söderberg, diakon i Karlstad (Svenska kyrkan) är kyrkans kontaktperson.
...Julänglarna under årens lopp bidragit till ca 1670 fina jular!

Företag kan också hjälpa till
Det var ett par tusen privatpersoner och dessutom ett antal företag involverade förra året. Vill ert företag eller arbetsplats göra en insats och bidra så är ni varmt välkomna att göra det. Mer information om det finns här. Det kan bli en fantastisk möjlighet att känna att årets julklappar betyder något stort på riktigt.