Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Julänglarna

Var med och samla in gåvor till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd med julen. Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Hjälp fler barn i Karlstad få en god jul!

I Karlstad finns det barnfamiljer som inte har råd att fira jul. Ganska många faktiskt. Det vill Julänglarna göra något åt.
Tillsammans samlar vi in pengar så att de här barnen får uppleva en jul med julmat på bordet och julklappar att öppna. Vi samlar in pengar eftersom det är lättare att fördela julmat och presentkort på det sättet.
100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presentkort på julklappar och mat.

Skänk en gåva

Swish: 123 421 98 53

Swish

Märk inbetalningen ”Julänglarna”.

Vem tar emot det som skänks?

Det är genom Svenska kyrkans konto som pengarna samlas in och sedan delas ut som julklappar och julmat. 100 % av pengarna som sätts in delas ut till familjerna. Svenska kyrkan bekostar alla
administrativa avgifter så att inga gåvor behöver göra det.

Dagarna innan jul bjuds familjerna in till en hemlig plats där de får hämta presentkort för att köpa julmat och julklappar. Det är en glädjefylld dag!

Allting kommer fram!
Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i en eller flera människors liv.

100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presentkort och mat.
100% går till de som behöver det här i din närhet.
100% gör nytta där det behövs.
100% oerhört uppskattat.

Det går inte att anmäla sig själv som mottagare. Alla kontakter med behövande familjer sker genom proffs i socialt arbete i olika organisationer. Svenska kyrkans diakoner är samordnare för den kontakten. På så vis vet vi att gåvorna kommer till rätt familjer och mottagarna kan få vara anonyma utåt.

Ge en gåva till Julänglarna!

Hur kan du hjälpa några barnfamiljer att få en fin jul?

1. Genom att skänka pengar kan vi fördela gåvorna rättvist mellan familjerna. De får presentkort som de kan köpa julmat och julklappar för.
2. Presentkorten på kläder, sportartiklar, leksaker eller upplevelser är väldigt uppskattade! Det är lätt att leverera, roligt att få och föräldrar kan också få upplevelsen att gå till affären och köpa precis det deras barn önskar sig.
2. Upplevelser är enormt uppskattat, både av små barn och tonårsbarn. Och
av föräldrar. En upplevelse kan vara Leklandet, badhuset, bowling, bio, hårfrisör eller vad du kan komma på.

Genom pengarna vi samlar in får alla familjer ett presentkort på julmat så de kan köpa sitt eget julbord. Presentkortet delas ut några dagar före jul.

Håll dig uppdaterad

Facebook:  På vår sida facebook.com/julanglarna
                     kan du läsa mer om vår verksamhet under december.
Telefon:      054-14 19 12, Lasse söderberg, diakon
                     0707-44 50 99, Andreas Kullberg (Time2change)
Epost:         julanglarna@time2change.se

Inlämning av gåvor

Inlämning av presentkort eller pengar kan ske till:

• Svenska kyrkans expedition, Västra kyrkogatan 5 (mån-ons 8.00-17.00 tors 8.00-18.00, fre 8.00-14.00)
  • Stadsbibliotekets barnavdelning
  • Swedbank vid stora torget
  • Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11

Visste du att...?

...Julänglarna startade sin insamling 2009.
...2016 fick ca 150 familjer med 300 barn hjälp att fira jul.
...100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av presenter och mat.
...Julänglarna drivs av Svenska kyrkan i samarbete med privatpersoner.
...Svenska kyrkans diakoner som har kontakten med Julänglarnas familjer är proffs på socialt arbete. Lasse Söderberg, diakon i Karlstad (Svenska kyrkan) är kyrkans kontaktperson.
...julänglarna under årens lopp bidragit till ca 620 fina jular!

Företag kan också hjälpa till
Det var ett par tusen privatpersoner och dessutom ett antal företag involverade förra året. Vill ert företag eller arbetsplats göra en insats och bidra så är ni varmt välkomna att göra det. Det kan bli en fantastisk möjlighet att känna att årets julklappar betyder något stort på riktigt.

Tack alla ni som var med 2016!

Förra året kunde vi hjälpa cirka 150 familjer med drygt 300 barn att få en chans att fira en riktig jul. Jag önskar att du hade kunna vara med och se vad det här innebär för de här barnen och föräldrarna. Allt det ni gjorde, litet som stort spelar verkligen roll i människors liv.
Så här berättar några familjer:

”Jag tycker Julänglarna är en generös varmhjärtad hand med kärlek. TACK!”

”Känner en sån otroligt stor tacksamhet. Mottagandet i kyrkan var väldigt varmt och fint. Julänglarna förhöjde vår jul otroligt mycket!”

”Godiset och frukten som delades ut var jättebra. Det var kul att kunna ställa fram det på bordet.”