Julänglarna - sprid julens glädje till barnfamiljer som inte har råd att fira jul

Jesusbarnet kom med ljus och glädje till världen. Detta vill vi sprida till till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Ansök om att bli en julängelfamilj

Ansök

Hjälp fler barn i Karlstad fira en god jul!

Vi vill genom Svenska kyrkans insamlingsprojekt Julänglarna dela med oss av det ljus och den glädje som kom till världen när Jesus föddes i stallet den första julen.

Genom denna insamling vill vi sprida ljuset och glädjen till de barnfamiljer som inte har råd att fira jul. Det har vi gjort i 14 år.

Tillsammans samlar vi in pengar så att barnen i familjerna får uppleva en jul med julmat på bordet och julklappar att öppna.
   Vi samlar in pengar eftersom det är lättare att fördela gåvorna på 
det sättet. 
   100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av ett ekonomiskt tillskott som kan användas till julklappar och mat.

Dela dina bästa jultips - som inte kostar!

Det finns många sätt att skapa julstämning som inte kostar skjortan. Här samlar vi de bästa tipsen! Hur kan man pyssla, fixa och göra mysigt så att julstämningen infinner sig - med det man har hemma eller som finns på nätet? Dags att skapa nya jultraditioner!

Hjälp till! För en del barn kan den här julen bli första gången de får fira med fina julklappar och faktiskt ha julmat på bortet. Det du ger gör stor skillnad.

Skänk en gåva

Swish: 123 421 98 53

Bankgiro: 5654-9819 
Märk inbetalningen ”Julänglarna”.

Vem tar emot det som skänks?

Det är genom Svenska kyrkan som pengarna samlas in och sedan delas ut som ett ekonomiskt bidrag till julklappar och mat. 100 % av pengarna som sätts in delas ut till familjerna. Svenska kyrkan bekostar alla administrativa avgifter så att inga gåvor behöver göra det.

Ge ett bidrag

Genom att så många skänker pengar kan vi fördela gåvorna rättvist mellan familjerna. De får ett ekonomiskt bidrag strax innan jul som gör att de kan köpa julmat och julklappar.

Barnen får uppleva en jul med julklappar att öppna och ett kylskåp som inte gapar tomt. De får en jul att minnas och berätta om - och får känna sig som alla andra.

Föräldrarna får upplevelsen att gå till affären och köpa det deras barn önskar sig. 

Representerar du ett företag, organisation eller förening? Läs mer här.

Håll dig uppdaterad

Facebook:   På vår sida facebook.com/julanglarna
                     kan du läsa mer om vår verksamhet under december.
                     Skicka meddelande till oss här om du har frågor.

Telefon:       076-766 19 52, präst Johan Husberg

Epost:          julanglarna@gmail.com

Dagarna innan jul betalas en summa ut till familjerna som gör det möjligt för dem att köpa julmat och julklappar. Äntligen blir det jul!

Tack alla ni som var med förra året!

Förra året kunde vi hjälpa cirka 438 familjer (2020 var det 400) med drygt 1 121 barn (966 barn 2020) att få en chans att fira en riktig jul. Över 1 000 000 kronor samlades in till dessa barn!
 Jag önskar att du hade kunna vara med och se vad det här innebär för de här barnen och föräldrarna. Allt det ni gjorde, litet som stort, spelar verkligen roll i människors liv.

Så här berättar några familjer:
 ”Barnen blev överlyckliga över biljetterna till badhuset. Alldeles i extas. De älskar verkligen äventyrsbadet! Vi har inte råd att gå dit annars.”
 ”Förra julen var det liksom mindre press och stress på en själv. Det gjorde stor skillnad. Jag hade inte haft samma möjligheter att duka bordet eller ge barnen presenter.”

******************************************************************

”Förra julen var så bra! Barnen blev så glada. Bidraget från Julänglarna var verkligen en stor hjälp. Det var lyckat. Barnen blev så glada för Leos Lekland-korten.
Jag blir alldeles varm i hjärtat av att det finns så snälla personer som vill hjälpa andra. Jag är väldigt tacksam över att vi fick den hjälpen.”

******************************************************************

”Det blev en lyckad jul förra året. Med julmat och biljetter till bad och bio.
För min del kändes det annorlunda. Förr om åren har jag känt mycket skuld och skam på grund av droger och alkohol. Det var nog mest jag som hade problem med julen. Det är svårt att förklara för mina barn att det inte blir som för andra.
Men förra julen var mer layed back. Ingen alkohol. Och julen var bra för barnen. Istället för pengar fick de ju presentkort och det var väldigt uppskattat.
Jag blev jätteglad för det stöd jag fick. Det är beundransvärt det ni gör.”

******************************************************************

”Julen förra året var jättebra! Vi fick det där extra. Som man inte har råd med annars. Barnen blev överlyckliga över biljetterna till badhuset. Alldeles i extas. De älskar verkligen äventyrsbadet! Vi har inte råd att gå dit annars. Det är för dyrt.
Det är just julklappsöppningen som är det speciella. Det är roligt att få vara med om. Se glädjen i deras ögon när de ser vad de får.
För det är ju för barnens skull. Så de inte behöver känna sig utanför efter lovet när alla undrar vad de fick i julklapp. Då har de också fått något.”

Hjälp Julänglarna sprida information - skriv ut och sprid

Hjälp till att sprida information om Julänglarna så fler ska kunna hjälpa till att skapa fina jular. Här hittar du banderoll, bokmärken, loppa, flygplan, folder, gåvokort och affischer. Skriv ut, vik, klipp och sprid!

Vill ni få hjälp av Julänglarna?

Här hittar ni all information om hur det går till att ansöka om ett julbidrag från Julänglarna.

Visste du att...?

...Julänglarna startade sin insamling 2009.
...2021 fick  438 familjer med 1121 barn hjälp att fira jul. Det är fler än någonsin!
...100% av allt som samlas in delas ut till familjer i form av ett ekonomiskt bidrag som kan användas till julklappar och mat.
...Julänglarna drivs av Svenska kyrkan i samarbete med privatpersoner, företag och organisationer. 
...det är Svenska kyrkans diakoner som har kontakten med Julänglarnas familjer.
...Julänglarna under årens lopp bidragit till ca 2 108 fina jular!

Företag kan också hjälpa till

Det var ett par tusen privatpersoner och dessutom ett antal företag som hjälpte till förra året. Vill ert företag eller arbetsplats göra en insats och bidra så är ni varmt välkomna att göra det.
 Det kan bli en fantastisk möjlighet att känna att årets företagsjulklapp betyder något stort på riktigt - den kan förändra julen för en familj i ekonomisk nöd. Klicka här för att läsa mer om hur företag och organisationer kan engagera sig.

Skänk till Julänglarna via faktura - företag/organisationer

Här kan företag och organisationer skicka in sina uppgifter för att kunna skänka till Julänglarna via faktura.

Skänk till Julänglarna via faktura - privatperson

Här kan du som är privatperson fylla i uppgifter för att kunna skänka din gåva till Julänglarna via faktura.