Vill ni få hjälp av Julänglarna?

Här hittar ni all information om hur det går till att ansöka om ett julbidrag från Julänglarna.

Vi vill hjälpa fler barn i Karlstad fira en god jul!

Svenska kyrkan har under 14 år varit med och hållit i insamlingsprojektet Julänglarna. På så sätt har kyrkan stöttat barnfamiljer som inte har råd med julen. Vi samlar in pengar från allmänheten och ger dem vidare till barnfamiljer så de får möjlighet att fira jul tillsammans. Föräldrarna kan köpa julklappar och julmat. Barnen får en jul med paket att öppna, mat på bordet och föräldrar som inte behöver vara lika stressade över att pengarna inte räcker.

För barnens skull

Det är för barnens skull som Julänglarna finns. För att de barn i familjer där pengarna inte räcker till också ska ha en möjlighet att få en fin jul.
Om din familj vill fira jul men inte har råd med det som hör till kan ni ansöka till Julänglarna. Det gör ni i Norrstrandskyrkan under november.

Julbidrag betalas ut till konto

Tidigare år har Julänglarna delat ut presentkort. I år kommer Julängelfamiljerna istället att få en summa insatt på ett bankkonto, ungefär en vecka före jul.
I Norrstrandskyrkan kommer din familj att möta Svenska kyrkans diakoner. De har ett samtal med varje familj då ni går igenom hur det går till.

Kontakt och information

Om du har frågor ställer du dem enklast till oss där. Om du har något extra viktigt att fråga kan du ringa diakon Ann-Sofie Rahm på
054-14 19 77 eller skicka epost till ann-sofie.rahm@svenskakyrkan.se.

Har ni fått hjälp av Julänglarna tidigare?

Skicka in din berättelse

Ansök till julänglarna

Hur?

Hos diakonerna i Karlstads pastorat.

Var?

I Norrstrandskyrkan, ingång

När?

Veckorna 45-48
Måndag 7 november - fredag 2 december.
9:00-12:00, 14:00-16:00

Ta med:

Kontobevis/kontoutdrag

Ett dokument som innehåller information om kontoinnehavare och kontonummer. Detta krävs för att utbetalning ska kunna göras. Det går ofta att få tag i på din internetbank.

Familjebevis

Beställ dokumentet på Skattemyndigheten.se. Familjebeviset innehåller information om vilka personer som ingår i din familj.

Legitimation

Giltig ID-handling - pass, körkort eller liknande.

Ladda ner en folder till barnfamiljer som vill bli julängelfamiljer.

Utdelning

Under vecka 50 kommer en summa pengar att betalas ut till familjens konto.
Summan varierar beroende på hur stor familjen är.

Alla familjer kan få ett intyg som visar att de fått en gåva från Julänglarna. Det kan visas upp för till exempel socialkontoret så gåvan från Julänglarna inte räknas in i hushållets totala inkomst.

Sammanfattning

• Barnfamiljer som har en svår ekonomisk situation och inte har råd att fira jul kan ansöka om bidrag från Julänglarna.
  • Julänglarnas hjälp gäller familjer med barn under 18 år.
  • I Norrstrandskyrkan kan barnfamiljer ansöka om bidrag från Julänglarna.
  • Alla familjer kan söka bidrag men alla kan inte få.
  • De som får bidrag kommer att få pengar utbetalat till sitt bankkonto i vecka 50.