Det bakre koret i domkyrkan
Foto: Öyvind Lund

Domkyrkan

Domkyrkan är sommaröppen varje dag: måndag-fredag kl. 9-19, lördag kl. 10-16 och söndag kl. 10-18. Tänd ett ljus, gå på mässa eller ta med barnen till Barnens Altarskåp. Välkommen.

Sommarkvällar i Domkyrkan

Sidhuvud domkyrkan
Onsdag 29 juni, kl 18.00

De tre värmländska, skönsjungande systrarna i The Hebbe Sisters tillsammans med piano- och celloduon Duo Sentire bjuder på stämningsfull helkväll.

Onsdag 6 juli, kl 18.00

”Lina Sandell i folkton” med folkmusikgruppen Anda.

Onsdag 13 juli, 18.00
"Jazz i sommarkväll"

Johan Gund, piano, Gabriel Froschi, bas, Kornelia Romot, sång,
Johnny Hedlund, saxofon.

Onsdag 20 juli, kl 18.00
”Näktergalen och drottningen”

1600- och 1700-tals musik för blockflöjt och orgel.
Per Gross och Johan Hansson Lindström.

Onsdag 27 juli, kl 18.00

Den internationella kören Cantores Amicitiae: "Lead, Kindly Light”.
Under ledning av Jakob Grubbström. Organist: Per Brudsten.

Söndag 7 augusti, kl.18:00

Orgelkonsert: Hans Nordenborg

Söndag 14 augusti, kl. 18.00

Orgelkonsert: Han Young Kim

Söndag 21 augusti, kl. 18.00

Orgelkonsert: Hans-Ola Ericsson

Söndag 28 augusti, kl. 18.00

Orgelkonsert: Ralph Gustafsson

Söndag 4 september, kl. 18.00

Orgelkonsert: Johnny Larsson

Sommarresor med domkyrkoförsamlingen

Följ med på kortare resor runt om i Värmland under sommarmånaderna. Anmäl enkelt till expeditionen. Se info och tider nedan. Varmt välkomna.

Barnkören Smått & Gott för barn födda 2015-2016

Domkyrkans körsal torsdagar kl.16.30-17.00.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Här kan du också hitta gudstjänsterna i efterhand så du kan titta när du vill.

Lunchmusik, Domkyrkan

Välkommen in i kyrkan för sitta en stund och lyssna på vacker musik. Varje torsdag kl. 11.45 spelas klockspel följt av ca 30 minuters lunchmusik kl 12 i Domkyrkan. Klockspelsmusik ljuder också på lördagar kl. 13-13.10

Tisdagskväll i Församlingshuset

En stunds kravlös samvaro med olika teman som musik, quiz, dans, med mera. Sista tisdagen i månaden: 27/9, 25/10, 29/11, kl 18.00-20.00, Domkyrkans församlingshus

Guidningar vid Metakapellet

Upplev det vackra Metakapellet och följ med på kyrkogårdsvandring. Välkommen.

Nyfiken på?

Nyfiken på är en serie guidningar på olika teman i Karlstads domkyrka.

Tympanonreliefen i Karlstads domkyrka

Lyssna på elva korta avsnitt om tympanonreliefens 33 små bilder

#konfakarlstad 22/23

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Några ungdomar ligger på yogamattor på golvet.

Balans i livet, Domkyrkan

Söker du balans, lätthet och inre samling? Sjukgymnast Maria Eklund leder enkla rörelseövningar i den sjukgymnastiska metoden Basal kroppskännedom. Onsdagar 14/9, 12/10, 16/11 och 7/12 kl 17.30-18.45, Domkyrkan

Te och samtal kring tro och meditation

Kvällsfika där vi kan dela med oss av tankar och erfarenheter, tro och frågor kring meditation. Torsdagar: 15/9, 13/10, 10/11 och 8/12, 20.00-21.30 (efter meditationen), Domkyrkans församlingshus

Sommar i Karlstads pastorat 2022

Välkommen till kyrkorna i sommar. Fika, klättra i torn, gå på vandring, lek med barn och mycket mer. I år får vi också lov att mötas igen på de populära sommarkvällarna i nästan alla kyrkor i pastoratet.

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Veckan i Domkyrkan

Domkyrkan är ett levande gudstjänstrum som fylls av bön varje dag. Hit är du alltid välkommen för andakt, enskilt eller tillsammans med andra. Här sker minst en andakt eller gudstjänst varje dag.

Det händer i Domkyrkan

Här hittar du grupper, körer och annat som håller till i Domkyrkan och dess församlingshus.

Ord och musik på fredagskvällen

Digital sändning från Karlstads domkyrka. Fredagar kl.18.00. Välkommen till vårt digitala kyrkorum

Meditation

Det är aldrig för sent att inte göra någonting! Kom på andlig friskvård och slå dig ner för att odla upp dina inre åkrar av lugn och frid. Välkommen kl 19-20 och introduktion kl 18.30 om du inte mediterat med oss tidigare.

Hitta kyrkråttorna i Domkyrkan

För ett tag sedan flyttade ett dussin kyrkråttor in i Karlstads domkyrka. Kom och leta upp dem!

Domkyrkan 292 år den 2 juli 2022

Är du nyfiken på något i Domkyrkan? Här hittar du korta kommentarer om föremålen, symbolerna, kyrkans historia och några personligheter som förknippas med Domkyrkan.

Om Karlstads domkyrka

Karlstads domkyrka är stiftskyrka och i Karlstads centrum. Det är en vitputsad stenkyrka och stor och ljus inuti. Domkyrkan är öppen varje dag så du är alltid välkommen in.

Karlstads domkyrka

Kontakta Domkyrkan

Tel: 054-14 14 00, e-post:karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Västra kyrkogatan 5, 65222 Karlstad Församlingens expedition hjälper dig med bokning, information och kontakt med medarbetare.

Konsertförfrågningar Domkyrkan

Är du intresserad av att hyra Domkyrkan för en konsert? Läs mer här om hur du gör.

Digital Gudstjänst varje söndag

Varje söndag firas gudstjänst i Domkyrkan 11.00.

Se den här.

Domkyrkans klockspel

ljuder från domkyrkotornet dagligen kl. 8, 12, 15 och 18.