Det bakre koret i domkyrkan
Foto: Öyvind Lund

Domkyrkan

Välkommen till Karlstads domkyrka! Detta är de ordinarie öppettiderna: Måndag-onsdag och fredag kl. 9-16 Torsdag kl. 9-19, lördag kl. 10-16 Söndag kl. 10-18.

Jubileumskonsert i Domkyrkan när kungaparet besöker Värmland

Den 7 september kom Kungen och Drottningen till Värmland för att fira H.M. Konungens 50 år på tronen. Nu kan du se jubileumskonserten på hemsidan.

Aftaskaffe i församlingshuset

Nu bjuder vi in till Aftaskaffe i Domkyrkans församlingshus. Välkommen på nybakat fika och en stunds gemenskap. Tisdagar kl. 14.00-15.15 jämna veckor med start 3 oktober

Nyhet! Skaparrummet Hokus Pokus

Sång, musik, berättande, fika och skaparverkstad för dig som är 5 och 6 år. Genom sång, lek, rörelse och glädje musicerar vi tillsammans, skapar i olika material och gör utställningar i kyrkan till Barnens bästa bibel.

Nyhet! Kreativa rummet Abrakadabra

Sång, musik, berättande, fika och skaparverkstad för dig som är 7, 8 och 9 år. Vi sjunger, övar puls och rytm, skapar i olika material, provar instrument och gör utställningar i kyrkan till Barnens bästa bibel.

Kommenterad gudstjänst

Vad och varför i högmässan?

Någon spelar kyrkorgel.

Inställda orgelkonserter i Domkyrkan på grund av fel på orgeln

Ett elfel i Domkyrkans orgel gör att den inte fungerar till sin fulla potential just nu. Därför är alla orgelkonserter under juli och augusti tyvärr inställda. Det går bra att använda orgeln vid gudstjänster och andra sammankomster. Det är endast vid större konserter som orgeln just nu inte kommer helt till sin rätt. Nya datum för orgelkonserterna kommer, så håll utkik!

Upptäck Domkyrkan

Är du nyfiken på något i Domkyrkan? Här hittar du korta kommentarer om föremålen, symbolerna, kyrkans historia och några personligheter som förknippas med Domkyrkan.

"Byt ut en lektion" - Kyrkopedagogisk vandring i Domkyrkan

Alla skolklasser i grundskolan och gymnasiet är välkomna till en kyrkopedagogisk vandring i Domkyrkan.

Musik i Domkyrkan hösten 2023

I Domkyrkan finns ett regelbundet musikliv. Varje torsdag spelas lunchmusik, Domkyrkans körer ger konserter och ibland är kyrkan uthyrd för andra konserter. Välkommen att ta del av domkyrkans varierade musikliv!

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Gudstjänsterna kan ses här i efterhand eller på Glimt TV varje vardag kl.11.00. Det är också här Kungabesöket i Domkyrkan kommer att sändas 7 september.

Välkommen till hösten i kyrkan!

Nu står hösten för dörren och kyrkorna fylls återigen med människor på väg till konfaupptakten, öppna förskolan, kören, sopplunch, gudstjänst, meditation, stickcafé, lunchmässa, enskilt samtal eller något annat. Du är välkommen, precis som du är, och allt (med få undantag) är gratis!

#konfakarlstad 23/24

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Barnkören Smått & Gott för barn födda 2016-2017

Domkyrkans körsal torsdagar kl.16.30-16.55.

Några barn står bredvid varandra framme vid koret och sjunger.

Barnkören Gott & blandat för barn födda 2014-2015

Domkyrkans körsal torsdagar 17.10-17.40

Guidningar vid Metakapellet

Upplev det vackra Metakapellet och följ med på kyrkogårdsvandring. Välkommen.

Nyfiken på? hösten 2023

Välkommen att upptäcka Karlstads domkyrka genom årets högtider och skeenden! Kyrkopedagog Sandra Albertus leder oss på vandringar bland symboliken och berättelserna i och kring Domkyrkan.

Tympanonreliefen i Karlstads domkyrka

Lyssna på elva korta avsnitt om tympanonreliefens 33 små bilder

Veckan i Domkyrkan

Domkyrkan är ett levande gudstjänstrum som fylls av bön varje dag. Hit är du alltid välkommen för andakt, enskilt eller tillsammans med andra. Här sker minst en andakt eller gudstjänst varje dag.

Det händer i Domkyrkan

Här hittar du grupper, körer och annat som håller till i Domkyrkan och dess församlingshus.

Sinnesrobön, Domkyrkan

Tisdagar 12.00, Domkyrkan. Enkel och kravlös stund med musik, ljuständning och kort bön. Ett tillfälle att hämta kraft i vardagen.

Guidningar i kyrkohistoriska miljöer

Är du nyfiken på kyrkornas symboler, konst och historia? Vill du veta mer om berättelser och livsöden som kyrkogårdens gravvårdar vittnar om? Välkommen på visning i kyrkobyggnader och på kyrkogårdar!

Ord och musik på fredagskvällen

Digital sändning från Karlstads domkyrka. Fredagar kl.18.00. Välkommen till vårt digitala kyrkorum

Meditation

Det är aldrig för sent att inte göra någonting! Kom på andlig friskvård och slå dig ner för att odla upp dina inre åkrar av lugn och frid. Välkommen kl 19-20 och introduktion kl 18.30 om du inte mediterat med oss tidigare. Start för höstterminen: 14 september

SKUT-råttan SKUT

SKUT står för Svenska kyrkan i utlandet och SKUT-råttan har nu påbörjat sin långa resa utanför Sverige. Följ med SKUT på äventyr!

Om Karlstads domkyrka

Karlstads domkyrka är stiftskyrka och i Karlstads centrum. Det är en vitputsad stenkyrka och stor och ljus inuti. Domkyrkan är öppen varje dag så du är alltid välkommen in.

Karlstads domkyrka

Kontakta Domkyrkan

Tel: 054-14 14 00, e-post:karlstads.pastorat@svenskakyrkan.se Besöksadress: Västra kyrkogatan 5, 652 22 Karlstad

Konsertförfrågningar Domkyrkan

Är du intresserad av att hyra Domkyrkan för en konsert? Läs mer här om hur du gör.

Digital Gudstjänst varje söndag 

Varje söndag firas gudstjänst i Domkyrkan 11.00.

Se den här.

 

Domkyrkans klockspel

ljuder från domkyrkotornet dagligen kl. 8, 12, 15 och 18.