Foto: Marie Lundström

Dansmässan Den Stora Berättelsen

Kom och prova att dansa en gudstjänst! 6 juni kl 11.00, Domkyrkan. Sänds även digitalt. Åtta musiker med koppling till Wermland Opera står för musiken när vi med enkla steg rör oss tillsammans genom mässan. Vill du lära dig mer om gemensam dans i gudstjänst hålls en workshop 4-6 juni.

Dansmässor är gudstjänster som kan sägas svara an mot vår tids behov att få ihop det kroppsliga och sinnliga med det andliga. Vi tränar oss i närvaro, tillit och gemenskap när vi dansar tillsammans med mycket enkla steg genom hela mässan.

Alla är välkomna med i danscirkeln, precis som i  psalmsången och den gemensamma bönen i en vanlig gudstjänst.  Mässorna följer den vanliga nattvardsgudstjänstens ordning och vill, som alla gudstjänster, stärka vårt livsmod och hopp.

Kommande dansmässor i Domkyrkan:  6 juni kl. 11.00.

Vill du lära dig mer om gemensam dans? Anmäl dig till workshop 4-6 juni 2022.

Varmt välkommen.

Norrstrands kyrka och klocktorn i solsken.

Om Norrstrandskyrkan

Nära E18 på Norrstrand ligger kyrkan som är ett av Karlstads landmärken. Den har ett vackert kyrkorum och två församlingssalar i anslutning till kyrkorummet.

Kors av glas i Kronoparkskyrkan.

Norrstrands församling

Välkommen till den östra delen av Karlstads tätort. Fyra kyrkor och många engagerade människor.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.