Barn och unga

I Västerstrandskyrkan får alla åldrar plats. Här finns något för alla! Öppen förskola, teatergrupp, sång- och lekgrupp, barnkörer, Svenska Kyrkans Unga och konfirmander mm. Välkomna att vara med!

Två kvinnor sitter på golvet med ett litet barn.

Öppen förskola i Västerstrandskyrkan

För dig med barn 0-6 år. Måndag kl 10.00-14.00, Torsdagar kl 9.00-12.00.

Lek & sång med små och stora i Västerstrandskyrkan

Vi leker, sjunger och fikar tillsammans. Tisdagar kl 09.00-11.00.

Enastående ensamstående föräldrar

Här kan du hitta gemenskap, bygga nätverk och umgås med barn och föräldrar i samma situation. Torsd. kl 17.00-19.00 i Vikenkyrkan. Klicka för info om anmälan och frågor.

VÄSTIS för dig som går i klass 1-3

På VÄSTIS kan man pyssla, leka, hänga med kompisar, snacka, spela spel, innebandy, gå tipspromenad, få hjälp med läxor m.m. Våffelfika i cafét och frukt finns. Kom och häng med oss! Onsd. kl 14.00-15.45.

Sångfåglarna

En kör för dig som går i åk 1-3. Västerstrandskyrkan onsdagar kl. 15.30-16.10. Kom och sjung och var med! Vi har superkul! Start 11/9. Kontaktinfo hittar ni här under.

Musicanterna

En kör för dig som går i åk 4-6. Västerstrandskyrkan onsdagar kl. 16.15-16.55. Häng på och sjung! Vi har superkul! Start 11/9. Kontaktinfo hittar ni här under.

Teatergruppen Vittrorna

Är du sugen på att spela teater, skriva manus eller göra rekvisita? Va då med i Västerstrandskyrkans teatergrupp! Månd. kl 15.30-17.00. För barn från 10 år, ungdomar och vuxna.

VÄSTIS för dig som går i klass 4-6

På VÄSTIS kan man pyssla, leka, hänga med kompisar, snacka, spela spel, innebandy, gå tipspromenad, få hjälp med läxor m.m. Fika med toast och frukt finns. Kom och häng med oss! Onsd. kl 15.30-17.30.

Sjung i Ungdomskören i Västerstrandskyrkan

En kör för dig som är 13 år och äldre. Kören träffas och tränar på onsdagar kl. 17.00-18.15. Kom och testa och va med! Vi har jättekul! Anmäl dig med sms eller mail, info finns här under. Start 11/9.

Svenska Kyrkans Unga, SKU Västerstrand

Ungdomsgrupp för dig mellan 13-25 år. Vi träffas varje torsdag 19.00-21.00.

Gudstjänst med Små och Stora & Kyrksöndagar i Västerstrandskyrkan under hösten

Välkommen till en gudstjänst med barn och vuxna tillsammans! Gudstjänsten är lite kortare men dubbelt så innehållsrik! Kyrksöndagar ligger i direkt anslutning till gudstjänsten. Då kan man stanna kvar och delta i skojigheter, äta lunch, pyssla och fika tillsammans.

Skolkyrkan

Vårt samarbete med skolan och förskolan kallas för Skolkyrkan. Personal från kyrkan går ut till förskolor och skolor och erbjuder samlingar om kristen tro, traditioner och högtider, etik med mera.

Om Västerstrandskyrkan

Kyrkan ligger vid Våxnäs centrum. Det är en modern tegelkyrka där det är full aktivitet av såväl stora som små under veckans alla dagar.

Västerstrands församling

Välkommen till en stadsförsamling med bred och livlig verksamhet för alla åldrar, små som stora.

Välkommen till Karlstads pastorat

Svenska kyrkan engagerar många människor i Karlstad. Körsångare, cafégäster, bullbakare, barn och föräldrar, konfirmander, frivilliga, pilgrimer, dansare och många andra. Läs om vår verksamhet här.