10. Veckokonfa: Karlstad

En brasa sprakar och skickar gnistor upp mot den mörka himlen. Höstluften är kylig men ni sitter tätt tillsammans runt elden, konfirmander och ledare. Ni pratar och skrattar och väntar på att det ska bli glöd där korv och marshmallows ska grillas. Det doftar skog, eld och nya vänskaper. Under helgens läger känns det som ni har lärt känna varandra mycket bättre och du ser fram emot resten av konfatiden.

Har du mycket att göra på helgerna eller är bortrest på sommaren så är det här en bra grupp för dig. Vi träffas en gång i veckan under en längre tid och hinner lära känna varandra under ett helt läsår. Vad vi gör och vilka teman som tas upp beror på vad gruppen vill. Vi kommer att fika, lära känna nya människor, leka, åka på läger och ha konfapass.

Konfapass är när vi på olika sätt pratar om någon fråga eller tema. Det kan handla om frågor som duger jag som jag är, vad tänker jag om framtiden eller finns det någon Gud. Men det kan också vara teman som miljö, kärlek, rasism, ja det som gruppen vill prata om helt enkelt. Träffarna vi har under veckorna har vi tillsammans med Fiskegruppen.

Konfaåret

Vi träffads tisdag i Norrstrandskyrkan i Karlstad.

Läger

En helg på hösten och en på våren.

i maj i en kyrka i Karlstad 2023.

Mirjam Öberg 076-768 15 33
mirjam.oberg@svenskakyrkan.se