Foto: Pexels

10.Temakonfa: Golf

Ivriga och lite nervösa säger vi hej då till föräldrarna och nu väntar ett läger med konfasnack, skratt, lek och golf. Kanske bjuder kvällarna på lägerbål, grillade marshmallows och ett och annat bad. Kan man njuta av läger på ett bättre sätt?

Den här gruppen passar dig som vill varva konfapass med kärleken till golf, motion och friskluft. När vi är på läger får vi finslipa på tekniken tillsammans med golfbanans pro delar av dagen. När vi inte är på golfbanan gör vi allt det man gör på konfaläger. Vi har arbetspass, lekar, tävlingar, aktiviteter, lägerbål och så övar vi på konfirmationen. Har vi tur går det även att sola och bada.

Konfan startar i september och på hemmaplan börjar varje träff med en samling där vi presenterar dagens tema. Sen blandar vi lek, film, tävlingar, upplevelser och samarbete med samtal om hur bibeln och Jesus kan vara aktuella bland läxor, träning, kompisar och andra aktiviteter.

För att lära känna varandra ordentligt kommer vi börja året med en lägerdag utan övernattning. Sen ses vi en onsdagskväll/månad och några söndagar i Grava församlingshem. Dessa onsdagar och söndagar behöver du avstå från träningar och tävlingar eftersom vi har höga krav på närvaro.

Konfaåret

Grava församlingshem, Skönviksvägen 2 i Skåre, Stadsbuss 8, hpl Skönviksvägen

Träffar

Upptakt med föräldramöte 7 september kl 10-19 (inkl lite golf)

En onsdag/månad kl 16.30-20.30 (okt-maj)

10-11 maj (lördag och söndag) kl 10-18

OBS! Begränsat antal platser och höga krav på närvaro.

Under året går vi, precis som alla andra grupper, även på gudstjänster tillsammans eller på egen hand.

Läger

28-31/5 Hammarö vandrarhem (eller annan gård nära en golfbana)

Konfirmation 1 juni i Grava kyrka

Frågor om golfkonfan?

Kontakta Agneta Boman 072 533 94 47 eller agneta.boman@svenskakyrkan.se

Så här kan en konfaträff se ut

HUR SER EN KONFATRÄFF UT?

Så här ser en onsdag ut
Drop-in efter skolan, finns frukt/macka om du är hungrig.

16.30 Inledning och presentation av dagens tema
16.45 Vi tar reda på mer om dagens tema
17.30 Middag
18.15 Lekar, grupparbeten, samtalsgrupper mm
20.00 Veckomässa
20.30 Tack för idag

När golfkonfan ses på helgen kan dagarna se ut så här:

10.00 Välkommen och nån aktivitet
10.30-12.00 Vi djupdyker i dagens tema
12.00 Lunch
13.00 Lekar eller något annat där vi rör på oss och får friskluft
13.30 Grupparbeten, upplevelser, tävlingar eller andra aktiviteten
15.30 Mellis
16.00 Gudstjänst
16.30 Förflyttning till golfbanan
17.00 Golfträning
19.00 Tack för idag

Har du frågor om konfagruppen?

Ring gärna konfasamordnare
Hanna Wessmark
hanna.wessmark@svenskakyrkan.se 054-141942,
eller Börje Axelsson borje.axelsson@svenskakyrkan.se 054-14 19 11, 070-5856024
så svarar de eller tar reda på allt ni behöver veta.

#konfakarlstad 24/25

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Anmäl dig till en konfagrupp som låter rolig!

Är du född 2010? Då är det dags för dig att välja ditt konfaalternativ! Oavsett vilken grupp du väljer kommer det att bli ett äventyr!

Du är värdefull, älskad och aldrig ensam

Vi vill att du som konfirmand får med dig dessa tre viktiga påståenden under konfirmandtiden och framåt i livet.

Värt att veta om konfa!

Läger, fika, teman, kåpor, grupper, gudstjänst, tro, ledare... Här finns det som är värt att veta om konfa.

Varför ska jag vara med i en konfagrupp?

Vi frågade tidigare konfirmander, unga ledare och ledare: Varför ska man vara med i konfa egentligen? Här är hela listan över deras svar.