07. Temakonfa: Mänskliga rättigheter

Du står på platsen där ett av världshistoriens största brott har begåtts. Ni lägger ner blommor och tänder ljus. Det duggregnar och blåser kallt, men plötsligt bryter solen genom molnen. Du kan göra skillnad. Idag. Vi står upp för allas lika värde.

I den här gruppen jobbar vi mycket med de roller man både tar och får i livet. Framför allt i situationer där människor blir utsatta. Vi utgår ifrån begreppen förövare, offer, åskådare och hjälpare och pratar mycket om vad de innebär.

Våra teman är kopplade till mänskliga rättigheter, men även till kristen tro och vad, vem eller hur Gud kan vara och vad jag själv tror.

Den här gruppen passar dig som kan träffas varje vecka (på torsdagar) och är tydligt intresserad av ämnet mänskliga rättigheter. Du behöver inte ha några förkunskaper utan vi lär oss tillsammans efter hand. Vi kommer att åka på en studieresa till Polen i förintelsens spår under våren.

Vi ställer höga krav på närvaro och därför behöver du prioritera våra träffar framför andra aktiviteter. Detta så att vi kan säkerställa att du är ordentligt förberedd när vi åker på resan.

Konfaåret

Vi träffas varje torsdag kl 16.30-18.30 i Västerstrandskyrkan, med drop-in fika från kl 16.00. Dessutom träffas vi 1 helgdag per termin.
Begränsat antal platser. Först anmäld gäller. Det kostar inget att vara med. Höga krav på närvaro.

Studieresa till Polen

Under våren 2025, 5 dagar i förintelsens spår.

Konfirmation

Konfirmationsgudstjänst i maj 2025. 

Hur kan en vanlig träff se ut?

  • Vi kommer att jobba med olika teman, det kan vara allt ifrån ”vanliga” konfateman, till exempel Gud, Jesus, dop, kärlek, bibeln, vänskap och relationer, men också teman som mer direkt har med mänskliga rättigheter att göra. Ibland ser vi på film eller filmklipp och pratar om det vi sett. Oftast delar vi upp den stora gruppen i smågrupper så fler får komma till tals och att vi lättare kan lära känna varandra. 
  • På våra träffar kommer vi också att fika, det kan vara mackor, korv med bröd, bulle eller annat, olika från gång till gång.
  • Varje träff innehåller också en andakt, en stilla stund. Någon gång/termin kommer vi också att gå på gudstjänst tillsammans.

#konfakarlstad 24/25

Ett år med konfa! Nya insikter. Nya kompisar. Nya åsikter och upplevelser. Vi pratar om livet och utmaningarna, kärleken och engagemanget, Gud, dig själv och världen. Häng med på ett härligt konfaår!

Anmäl dig till en konfagrupp som låter rolig!

Är du född 2010? Då är det dags för dig att välja ditt konfaalternativ! Oavsett vilken grupp du väljer kommer det att bli ett äventyr!

Du är värdefull, älskad och aldrig ensam

Vi vill att du som konfirmand får med dig dessa tre viktiga påståenden under konfirmandtiden och framåt i livet.

Värt att veta om konfa!

Läger, fika, teman, kåpor, grupper, gudstjänst, tro, ledare... Här finns det som är värt att veta om konfa.

Varför ska jag vara med i en konfagrupp?

Vi frågade tidigare konfirmander, unga ledare och ledare: Varför ska man vara med i konfa egentligen? Här är hela listan över deras svar.