Sjukhuskyrkan

Kyrkan

Sjukhuskyrkan ligger på entréplanet i huvudbyggnaden (snett emot Apoteket). Kyrkan är öppen mellan 07.00 och 19.00.

I kyrkan finns det möjlighet att tända ljus, sitta ner en stund i tystnad, lyssna på CD-musik eller kanske skriva något i tankeboken. Här kan du även köpa kort och böcker.

I kyrkan på sjukhuset har vi samtal, minnesstunder, fredagsgudstjänst, vigsel och dop dock inte begravningar. När vi har begravningar på sjukhuset så äger de rum i sjukhusets avskedsrum i byggnad 36.

Samtalsrum

Sjukhusprästerna och pastorn har sina rum på andra våningen i byggnad 32 den byggnad som ligger mitt emot huvudentrén.

Avskedsrum och anhörigrum

När en människa dör bereds närstående möjlighet att komma för att ta avsked i bårhusets avskedsrum (byggnad 36). Här finns också ett anhörigrum med soffgrupper där man kan sitta ner en stund innan man går in i avskedsrummet och under besöket.