Kyrkomusiker 100%

En av våra musiker går i pension och nu söker vi en kollega som vill jobba med oss!
Du verkar i hela Karlskrona-Aspö pastorat. Fantastiskt kollegium, unika instrument och spännande utmaningar väntar.

Kyrkomusiker 100 %

Vi erbjuder dig en kreativ och inspirerande miljö; där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi är en kyrka i förändring och rustar för att möta framtiden!

I Karlskrona-Aspö pastorat bygger vi körverksamhet i olika stilar, för unga och äldre, flickor och pojkar och notinriktat/gehörsbaserat! I nuläget har vi 12 körer och ditt ansvar blir att vara en viktig del i byggandet av pastoratets körtrappa. Din framtida tjänst innehåller körverksamhet för vuxna med inriktning mot såväl gudstjänster som enstaka projekt. Dessutom finns du med i projektinriktat körarbete för barn och ungdomar i Kungsmarken.

Vi söker dig som uppskattar, vill och kan traktera instrumenten vi har till vårt förfogande!

Fredrikskyrkan har två orglar av hög dignitet: Åkerman & Lund-orgeln (1905), och Wahlbergorgeln (rekonstruktion 1987). Åkermanorgeln står på norra läktaren och har även ett flyttbar spelbord i koret. Detta bidrar till närhet i gudstjänsterna, oändliga möjligheter för konserter, samarbete mellan ensembler av alla slag, och är en stor tillgång för körverksamheten. Wahlbergorgeln är också bland de viktigaste av sitt slag och har använts i ett antal inspelningar. I Trefaldighetskyrkan finns även Strandorgeln (1827), som är idag det största bevarade instrument av den orgelbyggaren. Alla dessa instrument finns i kyrkorna vid Stortorget—en riktig orgelskatt.

Du kommer arbeta tillsammans med övriga musiker i den nyrenoverade Fredrikskyrkan, en av Sveriges modernaste kyrkor.

Självklart ingår det i tjänsten att spela på gudstjänster och förrättningar. Vi sätter stor vikt vid att du har idéer och ambition att bidra till att utveckla gudstjänst- och musiklivet tillsammans med musikerkollegiet och övriga medarbetare. Vi förväntar oss att du som söker har en kyrkomusikalisk utbildning eller en behörighet som bedöms som likvärdig. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetsledande organist Staffan Sundås 0733-202085. Vi ser fram emot din ansökan senast den 24 april 2019.

Skicka ansökan med personligt brev, CV/meritlista och examensintyg till :

Svenska kyrkan Karlskrona, Amiralitetstorget 27, 371 31, Karlskrona eller med
e-post till karlskrona-aspo.pastorat@svenskakyrkan.se