Foto: Britt Andersson

Kyrkoherde sökes

Svenska kyrkan Karlskrona söker kyrkoherde! Vi erbjuder en kreativ och inspirerande miljö där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi är en kyrka i förändring och rustar för att möta framtiden.

Svenska kyrkan Karlskrona söker Kyrkoherde

Karlskrona-Aspö pastorat består av kyrkorna Aspö kyrka, Fredrikskyrkan, Kungsmarkskyrkan och Trefaldighetskyrkan. Vi har ett aktivt samarbete med EFS i Möllebackskyrkan och vi finns närvarande både på högskolan, häktet och sjukhuset.
Pastoratets begravningsverksamhet omfattar fyra aktiva och tre historiska begravningsplatser, samt är krematoriehuvudman och utför kremationer åt hela Blekinge.
I Karlskrona-Aspö pastorat finns ca 12 800 kyrkotillhöriga medlemmar och ett 60-tal anställda.

Vi erbjuder dig en kreativ och inspirerande miljö där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi är en kyrka i förändring och rustar för att möta framtiden.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kyrkoherde erbjuds du varierande arbetsuppgifter där den centrala delen är att leda pastoratets nya organisation in i framtiden. I din roll kommer du bygga relationer och samverka med människor såväl inom som utom pastoratet. Du kommer att möta och samarbeta med kollegor inom både församlingsverksamheten och begravningsverksamheten.

Våra förväntningar på dig som Kyrkoherde är att du på ett strukturerat, välplanerat och målinriktat sätt utvecklar och formar pastoratets framtid. Du har förmågan att se helheten i pastoratet och att skapa ett gemensamt och dynamiskt arbetslag.

Vi förväntar oss att du aktivt bidrar till utvecklingen av det multifunktionella kyrkorummet med ett teologiskt engagemang.

Du har ett intresse för begravningsverksamheten, är medveten om uppdraget med en förmåga att se skillnaderna i verksamheterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av ledarskap, inkluderat personal- och arbetsmiljöansvar med ett engagemang som är långsiktigt, modigt och inspirerande.
Vi förutsätter att du har erfarenhet, kompetens och förståelse för ekonomistyrning samt god datorvana.

Kom gärna på besök så berättar vi mer om vår verksamhet.

Du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Vi ser fram emot din ansökan med CV som skickas via e-post till
karlskrona-aspo.pastorat@svenskakyrkan.se
Ansökan skall ha inkommit senast den 1 november 2020.

Frågor om tjänsten besvaras av:

- Kyrkorådets ordförande Gerthie Olsson: 0708-33 94 19

- HR- chef Anja Granlund: 0455-33 47 26