Svenska kyrkan Karlskrona

Kontakt

Svenska kyrkan Karlskrona Besöksadress: Amiralitetstorget 27, 37131 KARLSKRONA Telefon: +46(455)334700 E-post till Svenska kyrkan Karlskrona Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan Karlskrona

Välkommen till Svenska kyrkan Karlskrona. Vi vill vara en mötesplats där stad, skärgård och det mångkulturella möts. Vi bygger en kyrka för framtiden med en självklar plats för barn och unga i gudstjänst och verksamhet. Våra församlingar är Karlskrona stadsförsamling och Aspö församling.

Kungsmarkskyrkan

Kristen djupmeditation

Kungsmarkskyrkan

Septembernumret av vårt församlingsblad kommer hem till din brevlåda vecka 34 torsdagen den 25 augusti

Det händer i din församling

Tisdagen den 13 september 18.00- 21.00  i Kungsmarkskyrkan

Volontärutbildning Steg 1

Tisdagen den 13 september 18.00- 21.00 i Kungsmarkskyrkan

" Gud, om du och jag ska talas vid måste jag vara helt ärlig."
Fredag 16 september klockan 18.00 Trefaldighetskyrkan

Ann Heberlein

" Gud, om du och jag ska talas vid måste jag vara helt ärlig." Fredag 16 september klockan 18.00 Trefaldighetskyrkan

Virtuella våldtäkter - vem, hur och varför?
Tisdag 20 september klockan 18.30 Kungsmarkskyrkan

Caroline Engvall

Virtuella våldtäkter - vem, hur och varför? Tisdag 20 september klockan 18.30 Kungsmarkskyrkan

Många hör av sig och undrar hur de kan hjälpa flyktingar och asylsökande. Svenska kyrkan Karlskrona har en stor verksamhet där just din hjälp behövs!

Din hjälp behövs

Att få göra skillnad gör gott.
Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Fadderverksamhet

Att få göra skillnad gör gott. Nu kan du bli Fadder/ Medmänniska

Kapellet på Vämö kyrkogård. Strax intill ligger kyrkogårdsförvaltningens lokaler.

Kyrkogårdsförvaltningen

Har du svårt att själv ta dig till griftegården i Augerum? Vi arrangerar transporter från Stortorget på Trossö.

Transporter till griftegården

I sommar håller många kyrkor öppet så passa på och upptäck kulturarvet, gå på gudstjänst, konsert eller andakt. Hitta till sommaröppna kyrkor via vår webbkarta eller app.

Besök en kyrka i sommar!

Fjortonde söndagen efter trefaldighet

Enheten i Kristus

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jesaja kapitel 11, vers 10 - 13

Den dagen skall folken söka sig till Jishajs rot, till honom som står som ett fälttecken för alla folk, och platsen där han tronar skall bli ärad. Den dagen skall Herren åter lyfta sin hand för att friköpa dem som är kvar av hans folk, dem som är kvar i Assyrien och Egypten, Patros och Kush, Elam och Shinar, Hamat och kustländerna. Han skall höja ett fälttecken för folken, förena de skingrade av Israel och samla de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn. Då skall Efraims avund upphöra och Judas fiendskap ta slut. Efraim skall inte avundas Juda och Juda inte hysa fiendskap mot Efraim.

Till de kristna i Filippi kapitel 2, vers 1 - 5

Om det alltså finns tröst genom Kristus, uppmuntran från kärleken och gemenskap från Anden, om det finns ömhet och medkänsla, gör då min glädje fullkomlig genom att visa enighet. Lev i samma kärlek, eniga i tanke och sinnelag, fria från självhävdelse och fåfänga. Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras. Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Kristus Jesus.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 22, vers 24 - 27

Sedan kom de att tvista om vilken av dem som skulle anses vara den störste. Då sade han till dem: ”Kungarna uppträder som herrar över sina folk, och de som har makten låter kalla sig folkets välgörare. Men med er är det annorlunda: den störste bland er skall vara som den yngste, och den som är ledare skall vara som tjänaren. Vem är störst, den som ligger till bords eller den som betjänar honom? Är det inte den som ligger till bords? Men jag är mitt ibland er som er tjänare.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 95, vers 1 - 7

Kom, låt oss jubla till Herrens ära och hylla vår klippa, vår räddning! Låt oss träda fram inför honom och tacka, hylla honom med sång och spel! Ty en stor Gud är Herren, en stor konung över alla gudar. I hans hand är jordens djup, och bergens toppar är hans. Hans är havet, som han har gjort, och fasta landet, som hans händer format. Kom, låt oss falla ner och tillbe, knäböja inför Herren, vår skapare, ty han är vår Gud och vi hans folk, fåren i hans hjord.

Kontakt

Församlingsexpeditionen
Nordenskjöldska gården
Amiralitetstorget 27