Information om Corona

Nyhet Publicerad Ändrad

Vad gäller under pandemin. Vi följer givetvis regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer. Vi måste vara rädda om varandra.

Foto: fernando zhiminaicela Pixabay

Nya restriktioner gäller från och med 12 januari 2021. Restriktionerna innebär att vi tar ansvar och håller avstånd. Detta gäller fram till den 9 februari då restriktionerna inte gäller längre.

Titta på vår kalender på hemsidan eller på evenemanget om du vill veta vad som gäller för ditt besök. Där visar vi de gudstjänster och evenemang som äger rum, och där står om det behövs vaccinbevis.
Vi i Karlshamns församling måste likt många andra, följa de riktlinjer som kommer och kan inte själva ta beslut över hur vi vill ha det. Vi hoppas ni har överseende med detta och vi ber att denna pandemi ska försvinna.
 
Gudstjänster och sammankomster UNDER 50 personer
Många gudstjänster och sammankomster samlar färre än 50 och på dessa gudstjänster är antalet automatiskt begränsat. Ingen kontroll av vaccinationsbevis behövs då. Platserna är markerade med avstånd till varandra (sällskap upp till 8 personer kan sitta närmare varandra)

Gudstjänster och sammankomster ÖVER 50 personer
En del gudstjänster och sammankomster samlar mer 50 personer. Vid dessa tillfällen kontrolleras vaccinationsbevis, och det kommer framgå i vår kalender på hemsidan, på facebook och på affischer vilka tillfällen detta är. Lokalen får oavsett bara ha ett begränsat antal platser, för att kunna hålla avståndet. 

Med reservation för ändringar
Skulle nya beslut från myndigheter komma som drastiskt förändrar förutsättningarna kan även pastoratets linje ändras. Vi uppdaterar informationen löpande vartefter beslut tas. 
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor, så gör vi så gott vi kan för att svara. 
Kommunikatör Pernilla Bökman 0454-30 22 42
eller expeditionen 0454-30 22 00

Vaccinationsbevis kan beställas på 
www.covidbevis.se
Om du inte har e-legitimation så tar det längre tid att få ett bevis. 

Du skriver ut blankett och skickar in
Blanketten

Vill du ha hjälp att skaffa beviset? 
Vänd dig till våra diakoner:
Annica Genestedt 0454-30 22 04
Heléne Teglund 0454-30 22 06