Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vill du träffa nya kompisar och ha kul med andra ungdomar? Vill du lära dig mer om dig själv och andra? Har du funderat på att konfirmera dig?

Nästa konfirmationsomgång startar hösten 2019 med en konfirmationsgudstjänst våren 2020.

Du kan läsa mer om vad som händer och vad som ingår i din konfirmation på Svenska kyrkans nationella hemsida.

När det blir dags att välja konfirmationsgrupp, väljer du den grupp som passa dig bäst. Du behöver alltså inte välja Karlshamn bara för att du bor där. Det finns många alternativ för dig! Gå in på "konfirmandsök" på nätet och leta runt lite tills du hittar den grupp som passar dig bäst.

Det kostar inget att konfirmera sig.

Simon Järlemyr

Karlshamn-Trensums pastorat