Universitetskyrkan i Kalmar

Vill du få andrum i vardagen, är nyfiken på kristen tro eller vill träffa andra och prata om livet så där på djupet? Det finns något för dig här!

Universitetskyrkan är på ett särskilt sätt till för dig som studerar på Linnéuniversitetet i Kalmar eller har annan anknytning dit. Vi finns i de sammanhang där du som student eller personal befinner dig. Ta gärna kontakt med oss om det som berör dig, oavsett tro eller inte tro, sexuell läggning, könsitentitet eller etnicitet.

Vi vill skapa mötesplatser och sammanhang där man får möjlighet att dela erfarenheter av livet med varandra.

Välkommen!

Med rum för hela livet

Universitetskyrkans tre ledord:

• Stöd när det känns svårt eller när livet krisar.
  • Ro som en hjälp att hitta balans mellan prestation och vila, och erbjuda rum för tro och andlighet.
  • Inspiration genom att väcka frågor om samhälle, tro och liv som engagerar och inspirerar.

Vi håller till i Kalmar domkyrka och i Västerportkyrkan.

För kontakt med studentprästerna och närmare information om olika mötesplatser:

Sofia Ekelund Fogelström
Svenska kyrkan i Kalmar