Bönen i Två Systrars Kapell

Att vila i Guds närhet

Två Systrars Kapell är en bönens plats.  Människor ber många gånger varje dag, tillsammans med andra eller enskilt.

Stommen i den gemensamma bönen är morgon- och kvällsböner alla dagar.

morgonbön

Laudes alla dagar kl. 8.30

kvällsbön

Completorium söndagar - torsdagar kl. 20.30

bön inför kvällen

Vesper fredagar och lördagar kl. 17.00

Vid alla de gemensamma andakterna används Tidegärdens ordning.

Jesus klappar på hjärtats dörr - vi öppnar och släpper in honom

Kapellet är öppet för alla som vill komma in och be en stund för sig själv eller tillsammans med någon. Tänd ett ljus i ljusbäraren eller framför altaret, för dig själv eller för någon du vill be för. Eller sitt ner en stund i kyrkan, släpp in Jesus i ditt hjärta och prata med honom om din glädje och din oro. Han har lovat att höra alla våra böner.

personlig förbön

I vanliga fall finns möjlighet att få förbön i samband med nattvardens utdelande i högmässan. Två personer från Två Systrars förebedjargrupp sitter i Mariarummet och ber en kort bön för alla som vill. Inget är för litet eller för stort att be för. Det kan vara både glädjeämnen och svårigheter. Det räcker också med att säga ”Be för mig”. De som ber lovar att allt som sägs stannar i bönerummet.

Både att ta emot och att ge förbön är väldigt fint. Gud kommer nära på ett alldeles särskilt sätt när vi ber tillsammans.

Nu är denna möjlighet pausad tills vi kan börja fira gudstjänster med fler deltagare.

kyrkans allmäna förbön

I mässorna ber vi för oss själva, församlingen, och hela världen. Bönen ska kännas angelägen för alla. Föreslå gärna böneämnen till någon i personalen.

förbön i kvällsbönen

Vill du att vi ber för dig eller någon annan i en av veckans kvällsböner? Säg till någon i personalen så ordnar vi det.

förbönslådan

Bredvid ljusbäraren finns en liten låda där man kan lägga lappar med böneämnen. Vid onsdagens veckomässa bes en bön för det som står på lapparna.