Meny

Svenska kyrkan i Kalmar söker semestervikarier

Är du engagerad i någon av Kalmars församlingar och intresserad av att arbeta några veckor i sommar? Vi erbjuder fyra eller åtta veckors tjänstgöring i ett aktivt pastorat.

 **** Vikariaten är tillsatta ***

Svenska kyrkan i Kalmar består av fem församlingar: Två Systrars församling, S:ta Birgitta församling, Heliga Korsets församling, Kalmar S:t Johannes församling och Kalmar domkyrkoförsamling. Vi ansvarar också för två begravningsplatser. Totalt arbetar drygt åttio personer hos oss.

Läs gärna mer om oss här på webbplatsen! 

Är du engagerad i någon av Kalmars församlingar och intresserad av att arbeta några veckor i sommar? 

Vi erbjuder fyra, alternativt åtta veckors tjänstgöring i ett aktivt pastorat. Det är ett uppskattat arbete som är både roligt, ansvarsfullt och självständigt, med god sammanhållning och härliga kolleger. 

Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet och tillförlitlighet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att förbereda och genomföra sommarens caféaktiviteter. Du hjälper också till med morgonböner i de olika församlingarna. Utöver församlingarnas sommaraktiviteter har du traditionella vaktmästaruppgifter i samband med dop, vigslar, begravningar och högmässor samt städning. 

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Önskvärt är att du har erfarenhet från och engagemang i kyrkan. 

Ett arbete i Svenska kyrkan i Kalmar kräver att du är serviceinriktad och lyhörd eftersom du dagligen kommer i kontakt med många människor. Det är en fördel om du kan spela något instrument. Som person är du initiativrik, noggrann och lösningsfokuserad. Du ska kunna arbeta såväl dag som kväll och helg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tillträde: 15 juni eller 13 juli
Varaktighet: 4 eller 8 veckor
Arbetstid: heltid förlagd till dag, kvällar och helger
Lön: timlön enligt avtal
Sista ansökningsdag: 29 februari

För mer information, kontakta:
Peter Wänehag, kyrkoherde, 0480-42 14 05
Anna Roslund, HR-assistent, 0480-42 14 13

Du är välkommen med din intresseanmälan innehållande utbildning och erfarenhet samt något om varför du vill jobba i Svenska kyrkan. Skriv också om du önskar fyra eller åtta veckors tjänstgöring. Skicka den till anna.roslund@svenskakyrkan.se

Peter Wänehag

Peter Wänehag

Svenska kyrkan i Kalmar

Kyrkoherde

Mer om Peter Wänehag

Kyrkoherde och kontraktsprost

Anna Roslund

Svenska kyrkan i Kalmar

HR-assistent