Sommarkväll i Johannes

Vi vill bjuda in till några sommarkvällar med olika teman i Johannesgården – eller, rättare sagt, vid Johannesgården, eftersom vi har tänkt spendera kvällarna utomhus, om vädret – och aktiviteten – tillåter det.

 

21 juni 17:00 – Brännboll i Kalmarsundsparken

5 juli 18:00 – Berättelse och bulle med Malin

19 juli 18:00 – Film

9 augusti 18:00 – Per-Olas pärlor

23 augusti 18:00 – Per Eriksson och Helena Axén bjuder på en kväll med blandad musik.

Exakt var i Kalmarsundsparken brännbollen spelas får man fråga Karin Nylander om. Vill man vara med utan att spela går det naturligtvis bra. En rejäl hejarklack förhöjer stämningen.

Malin Burmeister är duktig både på att baka och berätta, så varför inte kombinera dessa talanger under rubriken ”Berättelse och bulle”?

I skrivande stund är det inte riktigt klart vilken film som kommer att visas, men Annette Öderwall kan snart ge besked om det.

En kväll med visor – förhoppningsvis under klarblå augustihimmel – är bland det finaste Per-Ola Svensson kan tänka sig om sommaren. Personliga favoriter utlovas.

I våras framträdde gruppen OM i Johanneskyrkan med ett program med Ola Magnells sånger. Per Eriksson, den skicklige gitarristen från den konstellationen, kommer tillbaka till oss 23 augusti tillsammans med Helena Axén. ”Den som kommer kan förvänta sig svenska och amerikanska visor, Disneysånger, popsånger, samt annat smått och gott som vi tycker om.”