Kalmar S:t Johannes församling Besöksadress: HANELLSGATAN 5, 39244 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon:+46(480)421430 E-post till Kalmar S:t Johannes församling

Musik

Vad vore kyrkan utan sången och musiken? Nästan allt vi gör i kyrkan sker till musik. Det är inte utan skäl. Det sjungna ordet kommer oss ofta närmare än det talade. Det som sjungs knyter an till våra känslor och gör det lättare för oss att söka oss till det heliga. Något händer inom oss när vi sjunger, spelar eller bara lyssnar.

Det är vi som tar oss ton i församlingen!
Vill du ha information om barnkör, kontakta pedagog Karin Nylander.

Johanneskören är församlingens traditionella vuxenkör. Vi övar torsdagskvällar 19:00-21:00. Vi sjunger en hel del visartade sånger, klassiska sånger i det lite mindre formatet, samt spirituals och lite gospel. En och annan originaltonsättning kan dyka upp, beroende på körledarens inspiration. Just nu söker vi damer. Altar är välkomna, men framför allt sopraner. För mer information kontakta per-ola.svensson@svenskakyrkan.se.