Orgeltangenter
Foto: Per-Ola Svensson

Kommande musikevenemang

Konserter i Johanneskyrkan - musik med kvalitet

Höstens konserter genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi får därför vara högst 50 personer i kyrkan. Boka därför en plats via Per-Ola Svensson på telefon 0480-421437, eller via mail: per-ola.svensson@svenskakyrkan.se. Vi tar inget inträde, och säljer inga biljetter, men platsbokning krävs.

Två musiker och en barytonsax.
Per-Ola Svensson och Jan Ottosson

7/10 19:00 – Sax & piano

Konsert med Jan Ottosson – saxofoner & Per-Ola Svensson – piano

Dessa musikaliska parhästar möttes första gången 1996 – när de båda besökte en konsert med Peter Gullin. Sedan dröjde det ett par år innan de plötsligt fann sig vara medlemmar i samma soulband. Men de strävade båda i en annan musikalisk riktning – renodlad jazz, i mindre ensemble. Först var det en trio med sax, gitarr och piano, sedan blev det kvartett med sax, piano, kontrabas och trummor. De har också genom åren sysslat med en hel del duospel, liksom den här gången. Det kommer att framföras en hel del egna arrangemang på psalmmelodier, men även annat. Den röda tråden i programmet skulle kunna vara ”Melodier som berör”.