Kalmar S:t Johannes församling Besöksadress: HANELLSGATAN 5, 39244 KALMAR Postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR E-post till Kalmar S:t Johannes församling

Kommande musikevenemang

Konserter i Johanneskyrkan - musik med kvalitet

Jan Ottosson Trio

Onsdag 25 september kl 1900 i S:t Johannes kyrka

Närproducerad jazz med Jan Ottosson Trio

Jan Ottosson alt- och barytonsax

Per-Ola Svensson piano

Ola Pettersson kontrabas

Saxofonisten Jan Ottosson, pianisten Per-Ola Svensson och kontrabasisten Ola Pettersson har spelat tillsammans i olika ensembler i ungefär femton år. Andra musiker har kommit och gått, medan kärnan, trion, har bestått.

Jan Ottosson har även spelat med Oskarshamn Big Band, Blekinge Big Band och andra lokala ensembler inom jazz- och soulmusik. Per-Ola Svensson är kantor och skriver och arrangerar i flera olika genrer. Ola Petersson är flitigt anlitad som kontrabasist och har spelat med de flesta jazzmusikerna i regionen och även gjort konserter med bland andra Nisse Sandström.

Jazz från fyrtio- till sjuttiotal, folkmelodier, psalmer samt eget material brukar stå på programmet. Per-Ola bidrar med mycket av trions originalmaterial. Jazz är kärnan i repertoaren för trion som gjort konserter med egna tolkningar av utländska och svenska kända storheter. Lars Gullins musik är en favorit som har framförts vid konserter i kyrkor runt om i Småland. Andra scener där trion framträtt är Musik i Stadsparken, Jazzklubben Kalmar Nyckel och Café Söderport.

Trion har nyligen blivit en kvartett! Douglas Sandor, batterist, har en bred musikalisk bakgrund även om han haft ett visst fokus på diverse jazzstilar. Allt från tidig tradjazz till 30-talsevergreens, swing, latin och lite bebop, storband och mer modern fusion/soul-jazz och blues. Men det har också blivit gospel, komp till kör och gudstjänster samt brunnssextett. När så mycket blandas och ibland lånas mellan musikstilarna brukar ofta något nytt uppstå.

Karin Holmér

Onsdag 9 oktober kl 1900 i S:t Johannes kyrka

Gränslöst.

En gränsöverskridande konsert där barockmusik, folkmusik och nutida populärmusik trivs tillsammans.
Karin Holmér sång
Anke Decker blockflöjter
Martin Holmer, bas
Christer Svensson orgel och piano

Onsdag 11 december kl 1900  S:t Johannes kyrka

Sånger med advents- och julkänsla

Therese Wahlgren Sundén sång

Per-Ola Svensson piano

Therese Wahlgren Sundén är en välkänd musik- och underhållningsprofil i Kalmar och på Öland. Hon är musiklärare, allsångsledare och Kalmar FF-speaker, och antalet högtider och kyrkliga handlingar till vilka hon engagerats som sångsolist räknas i hundratal.

Under ett antal års tid har hon, tillsammans med maken och basisten Mikael, arrangerat mycket välbesökta allsångskvällar på Skansenscenen i Färjestaden. För att inte tala om de grandiosa julkonserterna där alla intäkter gått till välgörenhet, med tjogtals medverkande från alla möjliga musikgenrer och hundratals besökande. Fullsatta konsertprojekt med schlager och en hyllning till Lill-Babs på Teatervallens soppteater har hon också hunnit med, liksom att sjunga jazz-standards med John Pohlman.

I Sankt Johannes kyrka har hon sjungit på julafton sedan början av 2000-talet, och jul- och adventskonserterna i den lilla tegelkyrkan på söder börjar också bli en tradition nu.