Kommande musikevenemang

Konserter i Johanneskyrkan - musik med kvalitet

Höstens konserter genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi får därför vara högst 50 personer i kyrkan. Boka därför en plats via Per-Ola Svensson på telefon 0480-421437, eller via mail: per-ola.svensson@svenskakyrkan.se. Vi tar inget inträde, och säljer inga biljetter, men platsbokning krävs.

9 september 19:00 - Vår egen spegelbild

Konsert med Jan Lundgren - piano & Hannah Svensson - sång

Följ med på en musikalisk resa med en av Sveriges mest framstående jazzduos bestående av världsberömda pianisten Jan Lundgren och kritikerrosade sångerskan Hannah Svensson. Vår egen spegelbild är temat där vi genom musik och improvisation möter oss själva och där mötet med publiken blir en stor del av konserten.

Repertoaren är ett möte mellan jazz och folkmusik, välkända melodier blandas med egna kompositioner av Jan och Hannah.

Jan Lundgren räknas som en av världens mest framstående pianister, har spelat in flertalet album och är grundare av Ystad Sweden Jazzfestival. Hans trio, Jan Lundgren Trio med Mattias Svensson och numera Zoltan Czörsz, slog igenom 1997 med skivan Swedish Standards, som också vann Orkesterjournalens Gyllene skiva.

Hannah Svensson har med fem album i ryggen etablerat sig som en av Sveriges mest hyllade jazzsångerskor. Hennes senaste album Places and dreams har fått strålande kritik av såväl recensenter som publik.