Foto: Joachim Grusell

Sommar i S:ta Birgitta kyrka

Välkommen att besöka oss i sommar

Foto: Isabell Karlsson

Hoss oss i S:ta Birgitta i sommar händer det mycket, välkomna att besöka oss! Här nedan ser ni ett sommarupplägg med öppettider och aktiviteter:

Birgittakyrkan har öppet vardagar 8.50- 15.30 (Minst)

Dagliga böner 09.00 och 12.00

Torsdagar 13.00 – 15.00 Kaffe i parken. Hembakat bröd och nykokt kaffe. Alla intäkter går till Act Svenska kyrkan.

Torsdag 18.00 Veckomässa med After mass

Allsång 12 juni 18.00 för alla som gillar att sjunga. Vi sjunger välkända psalmer, visor och låtar.

Sommarkonserter

OBS! Innehåll och medverkande kommer snart att läggas till!

5 juni 18.00 Pingstkonsert med Vox Birgittæ
26 juni 18.00
3 juli 18.00
24 juli 18.00

7 augusti 18.00

Aktiviteter för barn och familj

Kyrkmöss visar kyrkan, är en folder där man med hjälp av gömda möss får en beskrivning av kyrkan. Kyrkmössen finns inläst på YouTube. QR-kod finns i kyrkan. Länk finns på vår hemsida!

Symboljakt – som gömma nyckel.
Leta reda på var bilderna i foldern är fotade och placera in dem på en karta över kyrkan.
eller kombinera rätt siffra med rätt ord: Dopfunt, ljusträd, ambo, änglaspel och piscina… Vad står var i kyrkorummet och vad används de till?
Eller varför inte både ock? Gör det tillsammans eller som en tävling!

I barnhörnan i kyrkan finns böcker och leksaker och kritor. Här får barnen gärna leka.
Mariarummet i anslutning till församlingssalen och vår stora park är också givetvis också öppna för lek eller vila. Alla är välkomna så länge man lämnar rummen på det sätt det såg ut när man kom.

Hela kyrkan är öppen för besök, enskild andakt och ljuständning.

Foto: Agneta Adeen
Mjuk leksaksmus tittar fram ur korgen med böneljus.

Låt kyrkmössen visa kyrkan

Nu kan du upptäcka Birgittakyrkan helt på egen hand. Spåra upp spännande saker med hjälp av bilder eller låt våra kyrkmöss visa dig runt.

Barn & Unga i Birgittakyrkan

Barnen hör hemma i kyrkan oavsett om de är bebisar, småbarn, skolbarn eller tonåringar. Välkommen till oss!