Svenska kyrkan i Kalmar Besöks- och postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar

Pride

"Kristus vill befria dig att vara den människa du är skapad att vara. Till en identitet som är sann, men som ofta gömmer sig under lager av normer och förväntningar. Vi kan vara stolta över den befrielse som evangeliet ger." +Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift

Nu ser vi fram emot en vecka i regnbågens alla färger. Utmanande, angeläget och vilsamt på samma gång. Kalmarsunds Pride går av stapeln 3-8 september 2018.

"Gör inte skilland på människor"
Apg 10:34

Vad händer om vi följer den uppmanningen från bibeln? Kan vi mötas trots skilda åsikter, identiteter, tro? Hur kan det se ut?

Pride betyder stolthet. Stoltet över att vara dem vi är. Kyrkan på Pride är vi som i våra olika kyrkor i regionen vill lyfta fram och leva den befrielsen. Vi gör det med dem som gått före, vi gör det för oss själva, för dem som inte kan, för dem som inte vågar och för dem som behöver vårt stöd och vår förbön.

Universitetskyrkan, Stadsmissionen, EKHO, Svenka kyrkan, Sensus och Bilda.

Se Facebook för mer information om våra respektive programpunkter under veckan:
>> Facebook Kyrkan på Kalmarsund Pride

Sofia Ekelund Fogelström