Oberammergau

Res med Kalmar pastorat till passionsspelen i Oberammergau i september 2020! Det är dags att anmäla sig nu.

Passionspelen i Oberammergau år 2020 går inte att beskriva – de måste upplevas på plats.

Spelen uppförs vart tionde år, och alla på scenen, både skådespelare och kör, måste antingen vara födda i Oberammergau eller ha bott där de senaste 20 åren.

I spåren av 30-åriga kriget lovade invånarna att uppföra ett spel som detta om de skonades från pesten som drog fram.

Under perioden 16 maj till 4 oktober spelas föreställningen 102 gånger, varje gång inför cirka 4 500 åskådare, i den magnifika teatern, som delvis är en friluftsteater.

Teaterbyggnaden i Oberammergau. Foto: Passionsspelen i Oberammergau

Utöver den härliga byn Oberammergau upplever vi en verkligt god del av Österrikes obeskrivliga natur och gemyt.

Oberammergau, en mytomspunnen by i Bayern med drygt 5 000 invånare, har sedan pesten 1634 stått värd för sitt världsberömda passionsspel om Jesu liv och lidande (passion).

Passionsspelsdagen – resans absoluta höjdpunkt

Innan vi sätter oss på plats för att se spelen finns tid att hinna se och uppleva byn med dess konsthantverk, den berömda pilgrimskyrkan Wieskirche, Pilatushuset med de vackra målningarna och den fantastiska hemslöjden. Spelen blir garanterat en oförglömlig upplevelse.

Resplan

14 september Från Kalmar under morgonen.  Vidare till hotell strax söder om Berlin. (Det dröjer lite innan vi kan boka detta hotell.)

15 september Till Passau, en trevlig stad där floderna Donau, Inn och Ilz rinner samman. Stadsrundtur under sen eftermiddag. Här finns bland annat världens största domkyrkoorgel. Logi på centrala Hotel Atrium.

16 september Båttur på Dreiflüsseeck. Man ser tydligt skillnaden mellan de olika vattnen. Donaus vatten är blått, Inns är grönt och Ilz är svart. Vidare till Hotel Martinspark i Dornbirn.

17 september Utflykt till Schweiz. Tågresa med Berninaexpressen med slutstation S:t Moritz. Tåg i Schweiz är speciellt med tunnlar, höga broar och majestätisk utsikt.

18 september Till Oberammergau, ankomst före lunch. Egen tid på stan tills spelen börjar kl 14.30. Logi eller nära Oberammergau.

19 september Resa norrut, eventuellt med stopp i kända Rothenburg o. d. Tauber. Logi på Hotel Gude i Kassel.

20 september Hemresa till Kalmar.

Jesus och de båda rövarna i passionsspelens gestaltning. Foto: Passionsspelen i Oberammergau

Pris: 13 390 kronor

Enkelrumstillägg: 1 590 kronor

Allt detta ingår: bussresa, logi i dubbelrum på bra hotell, 6 frukostar och 6 middagar, utflykter och entréer enligt program, biljetter i kategori 1 till Passionsspelet, resemoms

För församlingsmedlemmar/församlingsaktiva i Kalmar pastorat bidrar pastoratet med 3 000 kr.

Anmälningsavgiften på 2 000 kr betalas in till Kalmar pastorats bankgiro, 5952-6459, samtidigt som anmälan skickas. Ange för- och efternamn.

Vi reserverar oss för valutaförändringar och för ändringar av skatter, avgifter och transportkostnader utanför vår kontroll.

Anke Decker

Svenska kyrkan i Kalmar