Walk & talk med Britt

Behöver du någon att tala med? I sommar kan du boka en pratpromenad med en diakon!

Många har varit tvungna att isolera sig den här våren -- men för ett par veckor sedan uppmanade statsepidemiologen Anders Tegnell alla, också äldre, att ta vara på möjligheter till utomhusaktiviteter där man inte behöver vara så nära varandra.

Det innebär att en promenad kan passa många, och i sommar kan Britt Jonasson bli din promenadkamrat då och då om du vill.

-- Vi diakoner har ofta samtal, och jag har provat vid flera tillfällen att samtala under en promenad, säger hon. De flesta tycker att det är väldigt bra -- man kan prata lite annorlunda när man inte sitter mittemot varandra, tankarna kan vara lite mer fria.

Britt erbjuder Walk & talk vecka 25--30, och det är enkelt: det är bara att ringa till Britt och boka en tid och en plats.

Eftersom Britt arbetar i Heliga Korsets församling är hon väl bekant med Norra kyrkogården.

-- Det är en underbar plats att promenera på, säger hon. Men vi kan ses på andra ställen också. Skälby gård skulle jag kunna föreslå, till exempel.

Britt Jonasson

Heliga Korsets församling

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.