Diakonen Britt Jonasson utomhus med ett höstlandskap i bakgrunden.
Foto: Anna Braw

Walk & talk med Britt

Behöver du någon att tala med? Också nu i höst kan du boka en pratpromenad eller en inomhuspratstund med en diakon!

Många har varit tvungna att isolera sig i år -- men statsepidemiologen Anders Tegnell har uppmanat alla, också äldre, att ta vara på möjligheter till utomhusaktiviteter där man inte behöver vara så nära varandra.

Det innebär att en promenad kan passa många, och också nu under hösten kan Britt Jonasson bli din promenadkamrat då och då om du vill.

– Vi diakoner har ofta samtal, och i somras erbjöd jag samtal under en promenad, säger hon. De flesta tycker att det är väldigt bra – man kan prata lite annorlunda när man inte sitter mittemot varandra, tankarna kan vara lite mer fria.

Britt erbjuder Walk & talk igen nu, och det är enkelt: det är bara att ringa till Britt och boka en tid och en plats.

Eftersom Britt arbetar i Heliga Korsets församling är hon väl bekant med Norra kyrkogården.

– Det är en underbar plats att promenera på, säger hon. Men vi kan ses på andra ställen också. Skälby gård skulle jag kunna föreslå, till exempel. Och passar det bäst att samtala sittande och inomhus så kan vi komma överens om en bra plats för det.

Britt Jonasson

Heliga Korsets församling

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.