Vykortspresent med Hjälp att handla

Nu hamnar en liten present i varje Hjälp att handla-kasse: ett kuvert med två vykort och ett frimärke.

Många har hunnit få hjälp av våra diakoner och deras medhjälpare sedan vi fick Hjälp att handla-uppdraget av Kalmar kommun för några veckor sedan. Hittills har alla som ringt kunnat få hjälp, och vi har begränsat inköpen till en gång i veckan per person för att hinna med alla.

En del som öppnar dörren för att ta emot sin kasse berättar att vi är de enda som han eller hon träffar.

De sociala kontakterna är ju otroligt viktiga för de flesta av oss människor, och nu kommer ett litet kuvert med i kassarna under en period.

Barn i Kalmar S:t Johannes församlings grupper har ritat, och vi har gjort enkla vykort av några av deras motiv. I varje kuvert finns två vykort -- och ett frimärke, så att det ska bli riktigt enkelt att få iväg en hälsning till en vän eller släkting.

Britt Jonasson

Heliga Korsets församling

Mer om Britt Jonasson

Samordningsansvarig för Diakonimottagningen och samtalsgrupper för sörjande.