Vi söker en vikarierande pedagog

Kalmar domkyrkoförsamling behöver en vikarierande församlingspedagog som kan ta ansvar för församlingens barn- och ungdomsarbete. Är det du?

Svenska kyrkan i Kalmar söker vikarierande FÖRSAMLINGSPEDAGOG

Kalmar pastorat har ungefär 23 000 medlemmar och omfattar fem aktiva församlingar, krematorium, begravningsplatser samt administrativa stödfunktioner, tillsammans ungefär 85 medarbetare. I pastoratet finns ett rikt och varierat gudstjänstliv.

Nu söker vi en vikarierande församlingspedagog till vår domkyrkoförsamling. Läs gärna mer om oss här på webbplatsen!

Arbetsuppgifter: Som församlingspedagog i Kalmar domkyrka ansvarar du för församlingens barn-ungdoms- och familjearbete.

I dina arbetsuppgifter ingår att medverka i församlingens gudstjänstliv, planera och bedriva pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar samt engagera ideella.

Du kommer att ingå i det etam som främst arbetar med församlingens konfirmand- och ungdomsverksamhet. Du anordnar ungdomsträffar för Kyrkans Unga, planerar och genomför församlingens konfirmandarbete, anordnar läger med mera.

För att erbjuda alla en fördjupning i kristen tro arbetar församlingen också aktivt med unga och vuxna med olika funktionshinder, och det gör vi i form av bland annat särskolekonfirmandgrupp och ungdoms- och vuxengrupper.

Gemensamt arbetar vi dessutom med att rekrytera, inspirera och behålla frivilliga medarbetare.

Helg- och kvällstjänstgöring samt lägerverksamhet ingår i tjänsten.

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har annan likvärdig pedagogisk utbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna från kyrklig verksamhet. Du ser det som viktigt att skapa förutsättningar för människor att växa i sin kristna tro, och du delar Svenska kyrkans tro och värdegrund.

Personliga egenskaper: Du har en naturlig förankring i gudstjänstlivet och ett intresse för människor. För oss är det självklart att du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar oss. God kommunikationsförmåga är en förutsättning för att hantera alla de typer av mellanmänskliga möten som ligger i tjänsten. Du har lätt för att skapa förtroende och utveckla relationer, framför allt med barn och ungdomar, och har förmågan att se enskildas behov, även i en grupp.

För att trivas hos oss bör du också vara lyhörd, flexibel och initiativrik.

Tjänsten förutsätter att du ser lösningar i stället för hinder och är samarbetsvillig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varaktighet, arbetstid och tillträde: Vikariat t.o.m. sista december 2020. Deltid/Heltid, om minst 75% upp till heltid.
Tillträde i mitten av augusti eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Elisabeth Mörhammar, personalchef, 0480-42 14 03

Du är välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 24 juni till: Svenska kyrkan i Kalmar, Anna Roslund, Södra Vallgatan 25, 392 31 Kalmar. Det går också bra att maila in din ansökan till anna.roslund@svenskakyrkan.se

Anna Roslund

Svenska kyrkan i Kalmar