Foto: pressbild

Sommarmusik i Kalmar domkyrka

Blir det sommarmusik i Kalmar domkyrka i år? Ja -- tre konserter med plats för 50 personer i kyrkorummet!

Välkommen på sommarkonsert i Kalmar domkyrka
– i år med föranmälan!

Vi är glada att kunna bjuda in till tre sommarkonserter i år också, och vi genomför dem i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det innebär bland annat att vi kan vara högst 50 inne i kyrkorummet, och för att ingen ska behöva vända i dörren är du välkommen att boka plats genom att ringa Marita, 072-222 45 20, eller Jan, 070-659 01 08!

Duo Meidell Hedin. Foto: pressbild

Organistens favoritpolska
Hedin & Meidell (nyckelharpa & barockviolin)
söndag 19 juli 19.00 

Följ med in i en bortglömd musikalisk värld där klockares och organisters betydelse för musiklivet var större än vi idag kan ana.
Vi är alla bekanta med orgeln i kyrkan - men vilken musik spelade kyrkomusikerna på sina fioler och nyckelharpor under 1700-talet? 1700-talets klockare och organister var centrala vid gudstjänster och ceremonier, samtidigt som de var eftertraktade spelmän på bröllop, danser och andra festligheter runt om i sin bygd. Efter sekler av tystnad öppnar nu Johan Hedin och Ida Meidell Blylod deras gamla notböcker och släpper musiken fri. Den blir en brygga i tid och rum, mellan vår värld och deras. För musik är ett av människans språk, som utan någon översättning kan beröra i generation efter generation.

Ida Meidell Blylod är barockviolinist och folkmusiker från Umeå. Med rötter i Västerbottnisk tradition har hon specialiserat sig inom tidig musik och flera andra folkmusikstilar och intresserar sig mycket för fiolens mångsidighet. Ida spelar med olika barockorkestrar och verkar i folkmusikaliska samarbeten. Hon är även aktiv som pedagog på internationella kurser i folkmusik.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i.

Orgelkonsert
Erik Boström
söndag 2 augusti 19.00

Närproducerad jazz
Jan Ottosson Kvartett
söndag 16 augusti 19.00

Marita Aronsson

Marita Aronsson

Kalmar domkyrkoförsamling

Kantor

Jan Börjesson

Jan Börjesson

Kalmar domkyrkoförsamling

Organist