Offentliga gudstjänster igen

I juni öppnandes församlingskyrkorna i Kalmar pastorat för offentliga gudstjänster igen.

På den Heliga trefaldighets dag eller Missionsdagen, den 7 juni, öppnade vi alla de fem församlingskyrkorna här i Kalmar pastorat för offentliga gudstjänster igen!

Det var ett noga övervägt beslut, och det fattades i vetskap om att vi fortfarande måste vara mycket försiktiga och med bedömningen att alla som tjänstgör och alla som kommer klarar att fira gudstjänst och samtidigt följa alla Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kan vara högst 50 personer i de större kyrkorummen och 40 i Två Systrars kapell. Nytvättade händer, avstånd, nattvardsutdelning i en gestalt (enbart brödet delas ut) och eventuellt kyrkkaffe på nytt sätt.

Välkommen -- som du förstår kan det vara bra att komma i god tid!

Men för att inte utestänga någon fortsätter vi också med direktsända gudstjänster, möjlighet till enskild kommunion och på flera håll möjlighet att få predikan hemlevererad.

Du som tillhör en riskgrupp: på friluftsgudstjänsterna framöver ska det fungera bra för dig också att vara med!

Dela gärna med dig av den här glada nyheten!

Peter Wänehag

Svenska kyrkan i Kalmar