Naturkyrkogården i Smålandsnytt

I början av juli gjorde Smålandsnytt ett besök på Norra kyrkogården för att visa den nya naturkyrkogården för alla tittare.

Du som är nyfiken på det som har hänt på Norra kyrkogården under det senaste året är naturligtvis mycket välkommen hit för att se det med nya ögon -- men en del av det syns i tre nyhetsklipp som SVT:s Smålandsnytt sände i början av juli.

Den nya personalbyggnaden och en liten byggnad med bland annat offentlig toalett är klara. Den första etappen av arbetet med den nya naturkyrkogården är också klart. Ombyggnaden vid Heliga Korsets kyrka fortsätter.

Här kan du se inslaget där Birgitta Linåker hälsar välkommen och berättar om tankarna bakom naturkyrkogården, här får du en kortkort rundtur, och här får du en presentation av den nya muslimska delen.

Birgitta Linåker

Svenska kyrkan i Kalmar