Foto: Agneta Adeen

Musik i S:ta Birgitta under adventstiden och juldagarna

En rad inspelade minikonserter och musikstycken från S:ta Birgitta församling har publicerats under november och december i år. Välkommen att lyssna!

Inför den fjärde söndagen i advent spelade Capella Martae in Dieterich Buxtehudes kantat In dulci jubilo (BuxWV 52), ett sjuminutersverk som kan framföras med bara sju medverkande. Om spelaren här ovanför inte syns eller inte fungerar, klicka på den här länken så kommer du till Youtube där du kan lyssna.

Capella Marta bestod den här gången av sångarna Anna Braw, Therese Olsson Ström och Thomas Björklund Svensson, violinisterna Dorota Hosnowska  och Konstantin Shakov, cellisten Tabea Reinmuth S:ta Birgitta församlings organist Mika Lidén. Agneta Adeen spelade in, och Mika Lidén redigerade filmen.

Den 8 december spelade Mika Lidén Dieterich Buxtehudes Nun komm' der Heiden Heiland (psalm 112 i Den svenska psalmboken, Världens frälsare kom här). Länk till Youtube här!

Den 6 december spelade Anna Braw och Karin Lundborg Folkegård tillsammans ett orgelstycke av Johann Sebastian Bach, Nun komm' der Heiden Heiland (psalm 112 i Den svenska psalmboken, Världens frälsare kom här), fast med den översta stämman på fiol. Länk till Youtube här!

Den 30 november improviserade Mika Lidén över psalm 112, den äldsta psalmen i Den svenska psalmboken, Världens frälsare kom här. Texten och kanske också musiken kom till redan på 300-talet. Länk till Youtube här!

Mika  Lidén

Mika Lidén