Läst andakt från S:ta Birgitta kyrka varje dag

Nu kan du lyssna på dagens text ur Wilfrid Stinissens klassiska andaktsbok Idag är Guds dag -- varje dag. Agneta Adeen läser.

Wilfrid Stinissens Idag är Guds dag är en andaktsbok med en kort text för varje dag under ett år. Den finns översatt till många språk men skrevs faktiskt på svenska -- Wilfrid Stinissen, som var belgare och kom till Sverige som 40-åring tillsammans med några av sina karmelitbröder eftersom karmelitsystrarna behövde präster, hade hjälp av en modersmålstalande karmelitsyster när han skrev.

Nu har Agneta Adeen, en av pedagogerna i S:ta Birgitta församling, bett karmelitbröderna i Norraby om lov att läsa in andakterna och publicera dem på Facebook och Youtube. Har du Facebook hittar du dem på S:ta Birgitta församlings sida där, och tycker du bättre om Youtube kan du prenumerera på församlingens kanal där (eller gå in varje kväll utan att prenumerera).

Andakten för den 9 maj heter ”Frid mitt i världens ångest”. Sprid gärna den och alla de andra till dina vänner!