Inställt för allas skull

*** Denna lista uppdateras inte längre. Alla gudstjänster, andakter, konserter och grupper i våra lokaler ersätts tills vidare med alternativ som gör att vi inte ses inomhus i grupp ***

I solidaritet med alla medmänniskor som av olika skäl är mer utsatta samverkar Svenska kyrkan i Kalmar pastorat med vårt övriga samhälle i strävan att fördröja Coronavirusets spridningstakt. De här grupperna, öppna samlingarna och konserterna är inställda. Listan uppdateras, så titta gärna in här innan du planerar din dag och innan du tar på dig ytterkläderna!

Kalmar domkyrka
Meditationen på tisdagskvällar -- inställd tills vidare
Nicodemuskörens övning på tisdagskvällar -- inställd tills vidare
Domkapitlet De lomhörde på torsdagar -- inställt tills vidare
Paulusgruppen -- inställd tills vidare
Kalmar domkyrkokörs repetitioner på torsdagar -- inställda tills vidare
Kalmar domkyrkas boksällskap på fredagar -- inställt tills vidare
Matteuspassionen den 5 april -- ersätts eventuellt med evensong med en mindre ensemble, kan komma att upprepas för att fler ska kunna delta -- vi återkommer om detta!
Membra Jesu nostri den 10 april -- inställd
Bön med sånger från Taizé den 28 april -- inställd (brodern från Taizé fick ställa in sin resa till Sverige)

Två Systrars församling
Café Kärleksängeln på tisdagar -- inställt tills vidare (alltså: ingen sopplunch!) -- men hämtsoppa finns på tisdagar och torsdagar 12--14
Mat i samband med mässan på onsdagar -- inställd tills vidare (mässan äger rum som vanligt, enbart bröd delas ut vid nattvardsgången)

Heliga Korsets församling
Vuxen/barn-träffen på måndagar -- inställd tills vidare
Stickcaféet på måndagar -- inställt tills vidare
Arbetskretsen Flitiga Fingrar -- inställd tills vidare
Påskpyssel onsdag 1 april -- inställt
Gud é god (andakt och mat) tisdag 7 april -- inställt
Gudstjänster på Oxhagshemmet -- inställda tills vidare
Sopplunchen på torsdagar -- inställd tills vidare
Allsång i psalmsång i samband med sopplunchen -- inställd tills vidare
Läsecirkeln på torsdagar --  inställd tills vidare

S:ta Birgitta församling
Syföreningen på måndagar -- inställd tills vidare
Babysången på tisdagar -- inställd tills vidare
Andakter på äldreboenden -- inställda tills vidare

Kalmar S:t Johannes församling
Café Johannes på onsdagar -- inställt tills vidare
Jazzkonsert med Mattias Nilsson -- Art of Jazz Piano -- 15 april -- inställd

Du kan alltid ringa till någon av de anställda som du brukar träffa när du kommer till kyrkan eller församlingshemmet om du vill prata en stund. Sjukhuskyrkans personal är också redo att ta emot samtal och kan prata med dig på Facetime om det är viktigt för dig att få se ett ansikte. Allas nummer finns på församlingssidorna här på webbplatsen!

(Tänk gärna också på att någon av de andra som du brukar se i kyrkan och som kanske inte tar sig ut nu kan bli glad för ett telefonsamtal från dig!)

Peter Wänehag

Svenska kyrkan i Kalmar