Högläsning i Korsets församlingsgård

Pernilla som är pedagog i Heliga Korsets församling läser högt på Facebook varje måndag--torsdag. Välkommen att lyssna live eller i efterhand!

Nu när det inte går att samla grupperna i våra församlingar försöker vi hitta nya sätt att hålla kontakten.

I Heliga Korsets församling finns bland annat en högläsningsstund på Facebook att vara med på.

Pernilla Alexandersson, församlingens pedagog, läser högt ur Åsa Hofverbergs bok Prästgudinnan.

Såhär presenteras den av förlaget:

Hedda behöver bara säga "ja". Det är det man gör på upprop.

Men Hedda är inte i sin vanliga skola. I den där hon kände alla och satt bredvid bästa kompisen Elin.

Hon sitter i ett nytt klassrum. Plötsligt är det inte så lätt att säga något alls.

Och när fröken talar om för alla att pappa är präst vet Hedda att hon aldrig borde ha flyttat. Egentligen har hon bestämt sig för att inget är bra på nya stället där folk kallar henne Prästgudinnan.

Men som tur är har hon fotbollen. Och vem är han i den gula jackan?

Den första veckan har ett avsnitt livesänts varje dag måndag--torsdag. Du hittar dem allihop på Facebook-sidan Svenska kyrkan i Kalmar. Välkommen att lyssna!

Anna Jonsson

Heliga Korsets församling