Var med i gudstjänster på distans

Här har du gudstjänsttips från hela Sverige på radio och på internet, både inspelade och direktsända!

Från och med den 7 juni, Heliga trefaldighets dag eller Missionsdagen, är gudstjänsterna i Kalmar pastorat öppna för allmänheten igen. Högst 50 personer kan delta i gudstjänsterna i de större kyrkorummen, lite färre i de mindre, och vi är noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Du som tillhör någon riskgrupp ska naturligtvis fortsätta att följa de rekommendationer du har fått. Friluftsgudstjänsterna i sommar kan passa dig, och du när naturligtvis välkommen att delta på lite extra avstånd om du behöver det!

Kyrkorummen är öppna minst ett par timmar varje dag (se respektive församlings webbplats) för enskild bön och ljuständning. Du kan skicka in förbönsämnen via församlingarnas webbplatser, och du kan komma i kontakt med präster, diakoner och övriga församlingsmedarbetare på telefon.

Kanske kan också gudstjänst i radio, i tv eller via nätet vara något för dig under sommaren?

(Du som har en släkting, granne eller vän som är tvungen att vara isolerad -- prova gärna länkarna här och fundera på vad du kan rekommendera!)

Två Systrars församling har en egen webbplats för sina inspelade gudstjänster

S:ta Birgitta församling sänder dagens psalm klockan 12 och en andakt senare på dagen

Morgonandakterna i Sveriges Radio -- hör den senaste sändningen och många tidigare här

Gudstjänster i Sveriges Radio -- hör den senast sända gudstjänsten här, och hitta tidigare gudstjänster också

Gudstjänster i Sveriges Televison -- se den senaste och många tidigare här

Hitta fler digitala andakter och gudstjänster
Mobilappen Kyrkguiden för både iPhone och androidtelefoner är gratis och finns där appar kan laddas hem.  I appen Kyrkguiden finns ett kalendarium som det går att söka i. Sök med ordet digital och få en lista med alla digitala andakter och gudstjänster. För de flesta finns en kort info som berättar om det är en sändning på Facebook, på YouTube eller annan kanal på nätet.

Peter Wänehag

Svenska kyrkan i Kalmar