Dop i coronatider

Du som vill att ditt barn ska döpas – hör av dig till oss! Upp till 50 personer kan för närvarande delta i dopgudstjänster, bland annat beroende på hur stor kyrkan är.

Här i Kalmar döps barn i alla våra sex kyrkor, och mest efterfrågade som dopkyrkor är Kalmar domkyrka och Kalmar slottskyrka. Vi har länge bjudit in mer än en dopfamilj i taget till gudstjänsterna i Kalmar slottskyrka, men under resten av året kommer det bara att bli så kallade enskilda dop, det vill säga en familjs barn döps i varje gudstjänst. På det viset kan vi tillsammans – kyrkans personal och ni som familj som bjuder in er familj och era vänner – ta ansvaret för att det inte blir fler i kyrkan än vad som är tillåtet.

Stäm alltid av hur många som har möjlighet att delta i den kyrka där dopet ska ske!

Ring till Keith Karlsson som har haft hand om dopbokningarna för Kalmar slottskyrka i många år och är van vid alla sorters frågor, så kan vi tillsammans planera och tala om vad som är möjligt!

Keith Karlsson

Svenska kyrkan i Kalmar

Kyrkobokföring och expedition

Mer om Keith Karlsson