Café Kärleksängeln bakar

Nyhet Publicerad Ändrad

Soppluncherna i Två Systrars kapell har tvingats ta paus, men det finns hämtsoppa, hämtbröd och hämtkakor på tisdagar och torsdagar mellan 12 och 14!

När coronarestriktionerna kom förvandlades det superpopulära Café Kärleksängeln (som har haft öppet varje tisdag mellan 12 och 14) till en hämtmatsinrättning dit man kan komma och köpa en portion soppa eller många. Till att börja med kostade soppan 20 kronor. Nu kostar den 30, och det finns också möjlighet att betala 50 kronor för att ge en gåva till Two Sisters' School i Civicon i Kenya. Hämtsoppekonceptet har blivit mycket uppmärksammat, bland annat på Växjö stifts sida i Kyrkans Tidning.

Nina Lindgren leder arbetet i Diakonala köket och på Café Kärleksängeln, och i vanliga fall har hon en stor grupp volontärer i arbete. De flesta av dem är över 70 år och ska ju inte arbeta nu, men de medarbetare som har olika typer av praktik och andra placeringar i köket fortsätter med sopporna, och efter några veckor började de baka igen också.

Nu kan man på hämtsoppetiderna -- 12--14, tisdag och torsdag -- också köpa nybakat bröd till maten och köpa med sig en kakpåse för 25 kronor. När det finns mjuka rutor, till exempel morotskaka, köper man dem styckvis. Morotsrutorna kostade sex kronor styck den dag de fanns i sortimentet.

Välkommen att förse ditt kakfat eller din frys när det behövs! Alla på Café Kärleksängeln och i Diakonala köket hoppas förstås att det ska gå att ses som vanligt snart, men till dess finns den här möjligheten att bli glad och mätt!