Svenska kyrkan i Kalmar Besöks- och postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar

Musik i Kalmar Slottskyrka

Konserter ges antingen i Slottskyrkan eller i Gröna Salen på slottet. Ingång till båda: till höger när du kommer in på inre borggården.

MUSIK HÖSTEN 2018

Höstens samtliga konserter har framförts,
läs längre ner om konserter under våren 2019

GUDSTJÄNSTER MED MUSIK, JUL & NYÅR 2018:

Julafton 24 december kl. 16.00
Julbön med musik
Familjen Thorstensson sjunger och spelar

Julafton 24 december kl. 23.00
Julnattsmässa med musik
Elin Oskarsson, sopran

Nyårsafton 31 december kl. 16.00
Ekumenisk nyårsbön
Anders Pettersson, orgel
-----------------------

MUSIK VÅREN 2019

Söndag 13 januari kl 16.00
"Lina Sandell möter Elvis Presley"
Johan och Gunilla Sigvardsson, sång, gitarr och bas
Sångarparet Johan och Gunilla Sigvardsson medverkar ofta i kyrkor, på festivaler, konserter och i de kristna TV-kanalerna Gospel Channel och Kanal 10.

Söndag 17/2 kl 16.00
"Calmare Brazz brassar på"
Calmare Brazz utgör på denna konsert ett tio musiker stort brass, och framför allt från renässansmusik till populärmusik,  profan såväl som sakral.

Söndag 10/3 kl 16.00
"Bach spelade aldrig i Kalmar men hans musik klingar på Slottet"
Sångensemblen Bach Collegium Småland består av åtta sångare med musiken som yrke; operasångare, pedagoger, lärare och kyrkomusiker. Repertoaren utgörs av kyrkomusik från 15-, 16- och 1700-talen, madrigaler och italienska operaavsnitt.

Söndag 28/4 kl 16.00
"Ida Gratte med vänner"

Ida Gratte - singer/songwriter - har på kort tid rönt uppskattning, och mer än 1 miljon människor följer henne på Facebook. Ida har legat 2:a på Spotifys ”virala 50”-lista. Förra sommaren vann hon Kalmar läns ”P4-nästa”.

Söndag 19/5 kl 16.00
”Succén är tillbaka, Maria Wackt är här!”

Maria Wackt sjunger pärlor från operans värld och tar oss med på allsång/singalong med Anders Pettersson vid flygeln. Kom och sjung med!

Insläpp från 30 minuter innan konsert (gäller ej lunchkonserter).

Vänligen respektera tiden då vi inte har möljighet att låta slottet vara öppet efter påbörjad konsert.

Tillgänglighet: Se Kalmar slotts hemsida.

Ansvarig för konsert- och musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka:
Anders Pettersson(organist)

Nu kan du swisha kollekten till Slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det är ett gammalt begrepp som innebär att kollekten går till t.ex. inköp av inventarier och föremål, eller att vi vid behov kan konservera föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.