Konserter i Kalmar Slottskyrka

Konserter ges antingen i Slottskyrkan eller i Gröna Salen på slottet. Ingång till båda: till höger när du kommer in på inre borggården.

KONSERTER VÅREN 2020

Söndag 16 februari kl 16.00
Trio Bis! möter Clara Schumann
Elisabet Stoltz Niklasson gestaltar Clara Schumann som ser tillbaka på sitt 76-åriga liv, på det hon lyckades med och på det hon inte uppnådde.
Elisabet Stoltz Niklasson, musikaliskt drama
Maria Ingemarsson Berg, piano
Mårten Sundén, violin
Christian Berg, cello

Söndag 15 mars kl 16.00
Duo Accordeon
Accordeon har melodibas, där varje knapp ger en unik ton istället för – som hos släktingen dragspelet – ackord. Här bjuds på argentinsk tango, nordisk dragspelstradition, ryska bayanduetter och fransk musette.
Magnus Jonsson, accordeon
Pasi Pasanen, accordeon

Söndag 19 april kl 16.00
Så skimrande var aldrig Baby elephant walk
Musik av Bach, Händel, Taube, blandat med jazzlåtar och temat ur Rosa Pantern, Baby Elephant Walk, m.m.
ATREMUS:
Ann-Marie Daag Albrechtsson, sång och piano
Mathias Johansson, trumpet och flygelhorn
Marian Gigla, trumpet, kontrabas, gitarr och arrangör

Söndag 24 maj kl 16.00
I ständig musikalisk rörelse och förändring
Denna moderna blåsorkester firade år 2019 sitt 70-årsjubileum med repertoar, långt från den militäriska blåsmusikstereotypen. Här bjuds på orkesterns favoritstycken med solister.
Nybro Musikkår
Bernd Frey, dirigent

Obs! Begränsat antal platser - kom i god tid!
-------------
Insläpp från ca 30 minuter innan konsert i Gröna Salen. Vänligen respektera tiden då vi inte har möljighet att låta slottet vara öppet efter påbörjad konsert.

Lunchkonserterna i Slottskyrkan sker under tid när slottet hålls öppet.

Tillgänglighet: Se Kalmar slotts hemsida.

Ansvarig för konsert- och musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka:
Anders Pettersson(organist)
--------------
Länk till Kalmar Pastorats broschyr ”Musik i katedralen och staden” för våren 2020: Musik i katedralen och staden våren 2020

Du kan swisha kollekten till slottskyrkan

SWISH-nummer: 123 644 1653 (finns även som QR-kod)

I samband med konserter går kollekten till Musikverksamheten i Kalmar Slottskyrka

När det är gudstjänst brukar kollekten gå till Slottskyrkans prydande. Det innebär att kollekten går till inköp av inventarier och utrustning, eller att vi vid behov kan konservera historiskt värdefulla föremål.

Vid Riks- och Stiftskollekt meddelas ändamålet under gudstjänsten.