Svenska kyrkan i Kalmar Besöks- och postadress: Södra Vallgatan 25, 39231 KALMAR Telefon: +46(480)421400 E-post till Svenska kyrkan i Kalmar

LIVSSTEGEN

12 steg för oss som vill hitta vår väg i livet

Under höstterminen startade en livvstegen-grupp i Kalmar för första gången. Eftersom efterfrågan är stor planeras fler grupper till våren 2019 och även under kommande terminer.

En Livsstegen-grupp består av tio deltagare och två ledare som möts under 12 veckor. Varje träff är 90 min lång.

Samtalen krestar kring tolv exixtentiella steg formulerade i boken "Livsstegen -12 steg till inre hälsa". En bok skriven av prästen Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina församling i Stockholm.

Livsstegen riktar sig till dig som söker varaktig livsförändring. Alla människor kan använda sig av metoden, oavsett vad det är man vill förändra. I förordet till boken skriver Olle Carlsson att hans ärende är att visa på hur de tolv stegen kan vara en hjälp också för dem som har ett problem eller ett dilemma som står utanför den vanliga benämningen på ett missbruk. "För dig som brottas med en situation som du inte kan ta dig ur på egen hand och som på olika sätt kämpar med utmaningen att vara både en underbar och en otillräcklig människa".

I gruppen lyssnar man till vandradra utan att kommentera eller ge varandra råd. Alla som vill får komma till tals. Allt som sägs i gruppen stannar inom gruppen.

För att gå Livsstegen så ska man först gå på ett introduktionssamtal, där får du information om formen för livsstegen och har möjlighet att ställa frågor. Efter mötet så gör du också en formell anmälan om du vill vara med i en grupp. Kontakta sofia.ekelund@svenskakyrkan.se för att boka ett samtal.

Livsstegsgrupperna börjar sedan i januari. De grupper som planeras är måndagar kl 15.00-16.30 och tisdagar 19.00-20.30

Studentpräst Sofia E Fogelström
sofia.ekelund@svenskakyrkan.se