Livsstegen

Tolv steg för oss som vill hitta vår väg i livet

Vill du vara med i en Livsstegen-grupp?

En Livsstegen-grupp består av tio deltagare och två ledare som möts under tolv veckor. Varje träff är 90 min lång.

Samtalen krestar kring tolv exixtentiella steg formulerade i boken "Livsstegen -12 steg till inre hälsa". En bok skriven av prästen Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina församling i Stockholm.

Livsstegen riktar sig till dig som söker varaktig livsförändring. Alla människor kan använda sig av metoden, oavsett vad det är man vill förändra. I förordet till boken skriver Olle Carlsson att hans ärende är att visa på hur de tolv stegen kan vara en hjälp också för dem som har ett problem eller ett dilemma som står utanför den vanliga benämningen på ett missbruk. "För dig som brottas med en situation som du inte kan ta dig ur på egen hand och som på olika sätt kämpar med utmaningen att vara både en underbar och en otillräcklig människa".

I gruppen lyssnar man till vandradra utan att kommentera eller ge varandra råd. Alla som vill får komma till tals. Allt som sägs i gruppen stannar inom gruppen.

För att gå Livsstegen så ska man först delta på ett introduktionssamtal, där får du information om formen för livsstegen och har möjlighet att ställa frågor. Efter mötet så gör du också en formell anmälan om du vill vara med i en grupp.

Introduktionsmöten:
26/8 eller 9/9 kl 18.00 i Kalmar Domkyrka

Uppstart och tider för höstens grupper:
Måndagar med start 23/9 18.15-19.15, efter den skymningsmässa som startar 17.15 i Kalmar Domkyrka

Varmt välkommen med din anmälan eller med dina frågor;

Studentpräst Sofia E Fogelström
sofia.ekelund@svenskakyrkan.se