Kyrkoval 19 september 2021 i Kalmar pastorat

Du som är röstberättigad har möjlighet att rösta och forma framtidens kyrka.

Under våren pågår förberedelser inför kyrkovalet. Svenska kyrkan följer Folkhälsomyndighetens råd för att göra valet säkert i Coronatider.

Röstberättigad och röstkort
Du som senast på valdagen fyllt 16 år, är medlem i Svenska kyrkan och är kyrkobokförd i en församling i Sverige den 12 augusti 2021 (då röstlängden fastställs) får rösta i kyrkovalet.

De röstberättigade får sitt röstkort omkring den 1 september 2021. På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. På röstkortet finns också information om vilken röstningslokal du kan förtidsrösta i, som ligger inom ditt valområde.

Val i Svenska kyrkan
Anke Decker

Svenska kyrkan i Kalmar

Administratör