Kalmar pastorat söker semestervikarier

Är du engagerad i någon av Kalmars församlingar och intresserad av att arbeta i sommar?

Svenska kyrkan i Kalmar omfattar fem församlingar: Två Systrars församling, S:ta Birgitta församling, Heliga Korsets församling, Kalmar S:t Johannes församling och Kalmar domkyrkoförsamling. Vi ansvarar också för två begravningsplatser. Totalt arbetar drygt åttio personer hos oss.

Vi erbjuder fyra, alternativt åtta, veckors tjänstgöring i ett aktivt pastorat. Det är ett uppskattat arbete som är både roligt, ansvarsfullt och självständigt, med god sammanhållning och härliga kollegor.

Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet och tillförlitlighet.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att förbereda och genomföra sommarens caféaktiviteter. Du hjälper även till med morgonböner i de olika församlingarna. Utöver församlingarnas sommaraktiviteter har du även traditionella vaktmästaruppgifter som städning och att ansvara som vaktmästare i samband med dop, vigslar, begravningar och högmässor.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Önskvärt är att du har erfarenhet av och engagemang i kyrkan.

Ett arbete i Svenska kyrkan i Kalmar kräver att du är serviceinriktad och lyhörd eftersom du dagligen kommer i kontakt med många människor. Det är en fördel om du kan spela något instrument. Som person är du initiativrik, noggrann och lösningsfokuserad. Du ska kunna arbeta såväl dag som kväll och helg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde: 21 juni eller 19 juli
Varaktighet: 4 eller 8 veckor
Arbetstid: Heltid förlagd till dag, kvällar och helger
Lön: Timlön enligt avtal
Sista ansökningsdag: 28 februari

För mer information, kontakta:
Peter Wänehag, kyrkoherde, 0480-42 14 05
Anna Roslund, HR-assistent, 0480-42 14 13

Du är välkommen med din intresseanmälan innehållande utbildning och erfarenhet samt varför du vill jobba i Svenska kyrkan. Skriv också om du önskar fyra eller åtta veckors tjänstgöring.

Skicka till: anna.roslund@svenskakyrkan.se

Anna Roslund