Kalmar pastorat söker diakon

Vi söker en diakon till S:ta Birgitta församling. Ansök senast 11 december.

Kalmar pastorat har drygt 23 000 medlemmar och omfattar fem församlingar, krematorium, begravningsplatser samt administrativa stödfunktioner, tillsammans ungefär 85 medarbetare. I pastoratet finns ett rikt och varierat gudstjänstliv. Nu söker vi en diakon till S:ta Birgitta församling.

Vi erbjuder: En tillsvidaretjänst, heltid, där du kommer att ansvara för diakonin i en församling med en stark diakonal prägel och ett stort engagemang. Vi firar högmässa med rik liturgi och med många delaktiga. Vuxenverksamheten, där du ingår, består av flera olika samtals- och studiegrupper. Du ingår också i pastoratets diakonkollegium och dess arbete med Kalmar diakonimottagning.

Du har en naturlig plats i församlingens gudstjänst, leder andakter på äldreboenden, samordnar och inspirerar ideella, ansvarar för diakonala grupper och har enskilda samtal. Du utvecklar diakonin i församlingen tillsammans med anställda och ideella medarbetare. Du har idéer, visioner och entusiasm kring utveckling av diakoni och församlingsliv. Det finns möjlighet att påverka arbetet så att det passar dina gåvor och kvalifikationer.

Personliga egenskaper: Det diakonala mötet med människor i alla åldrar är viktigt för dig. Du är förankrad i församlingens gudstjänstliv och har ett intresse för människor och fallenhet för att skapa och behålla kontakter. Du är lyhörd och har förmågan att se enskildas behov, också i en grupp, och god förmåga att se diakonala konsekvenser av det du lägger märke till i samhället. Du kan samarbeta med andra, och även arbeta självständigt och driva egna projekt. För oss är det också självklart att du uttrycker en positiv attityd till verksamheten och organisationen samt värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar oss människor. Du har förmågan att ta egna initiativ och tänka nytt. Du har integritet och kan se och sätta gränser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer: Du är diakonvigd i Svenska kyrkan och väl förankrad i dess tro och gudstjänstliv. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av diakonalt arbete i församling. Erfarenhet av själavård och arbete med människor i ekonomisk och social utsatthet ses som meriterande. Du har B-körkort samt grundläggande kompetens i Office-paketet.

Varaktighet, arbetstid och tillträde: Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten, kontakta:
Johanna Broselid, församlingsherde, 0480-42 14 51
Peter Wänehag, kyrkoherde, 0480-42 14 03

Du är välkommen med din ansökan med vidimerad meritförteckning till:
Svenska kyrkan i Kalmar
Anna Roslund
Södra Vallgatan 25
392 31 Kalmar

Det går också bra att maila in din ansökan till: anna.roslund@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag är den 11 december, men urval och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka din ansökan snarast. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Anna Roslund

Svenska kyrkan i Kalmar