Gott nytt kyrkoår!

Den första söndagen i advent är kyrkans nyårsdag. Du är välkommen att fira den i någon av kyrkorna i Kalmar pastorat!

Välkommen att fira det nya kyrkoårets första söndag i de fem församlingarna i Kalmar pastorat!

Kalmar domkyrka
Söndag 1 december 11.00
Festhögmässa med Peter Wänehag, Kristina Strandklo, Christer Munther, Nicodemuskören, Domkyrkans brassensemble, Marita Aronsson och Jan H Börjesson. Söndagsskola. Glögg och pepparkaka efteråt!

Söndag 1 december 16.30 och 19.00
Adventskonserter med Domkyrkokören, Nicodemuskören, Vox Beata, Domkyrkans brassensemble, Thomas Björklund Svensson, Jan H Börjesson, Marita Aronsson och Paul Thorstensson. Entré: 180 kronor/70 kronor.

S:t Johannes församling
Söndag 1 december 10.00 och 11.30
Mässa för små och stora – vi firar den två gånger för att alla ska få plats! – med Sofie Walter, Annette Öderwall och Per-Ola Svensson. Barngrupperna Mini och Midi sjunger i den första mässan, Mixi och After School i den andra.

Vid kyrkkaffet är det också vernissage för utställningen med barnens egna julkrubbor.

Slottskyrkan
Söndag 1 december 09.00
Adventsgudstjänst med Annette Öderwall, Anders Pettersson och Ida Seve (sång) innan julmarknaden på Kalmar slott öppnar.

Heliga Korsets församling
Söndag 1 december 10.00
Högmässa med Jonas Lockman, Staffan Holmquist, Johann Schiller (trumpet), Vox Crucis och Lars Jonsson. Samling för barn.

Efteråt blir det både adventskaffe och Flitiga fingrars försäljning av handarbeten, hembakat bröd och lotter.

S:ta Birgitta församling
Söndag 1 december 10.30
Högmässa med Johanna Broselid, Mika Lidén, Konstantin Shakov, Dorota Hosnowska, Karin Hessel, Ivar Tjernberg och Ulrika Bossér (stråkkvintett) och kyrkokören. Samling för barn under gudstjänsten. Vid kyrkkaffet berättar Kyrkans Unga om sin höstlovsresa i Det heliga landet.

Två Systrars församling
Lördag 30 november 14.00–16.00
Adventsmarknad med café, lotterier och försäljning till förmån för Two Sisters’ School i Kenya.

Lördag 30 november 16.00
Adventsvesper med musik, sångkvintett och solist.

Söndag 1 december
10.00 Högmässa med Johan Alberius, Marco Aldén, Joel Holmquist, kören Cantus Sororum och musiker.

Söndagsskola under gudstjänsten och kyrkkaffe efteråt.

Universitetskyrkan
Måndag 2 december 17.15
Skymningsmässa i Kalmar domkyrka med Sofia Ekelund Fogelström.

Sjukhuskyrkan
Vi firar en ekumenisk adventsgudstjänst med patienter, närstående och personal på en av avdelningarna på Länssjukhuset Kalmar – se affisch på sjukhuset. Våra morgonandakter i andaktsrummet varje vardagsmorgon klockan 09.00, middagsbönen vid 11.45 på tisdagar och sångandakten vid 19.00 på torsdagar är öppna för alla. Om du eller någon av dina närstående vill ha besök på avdelningen – hör av dig till oss!

Finskspråkiga församlingskretsen i Kalmar med omnejd
Lördag 30 november 12.00
Adventsgudstjänst i Heliga Korsets kyrka med Peter Wänehag, Monika Olsson (musik), Kauneimmat joululaulut (de vackraste julsångerna) och traditionellt finskt julkaffe. Vår verksamhet är tvåspråkig på svenska och finska. Tervetuola!
Kontaktperson: Leena Persson, 0732-55 59 28, 0480-50518