Döden Döden Döden

öppna samtal i tider av sorg

Någon har sagt att det enda vi männsikor behöver kunna, är att välja och att dö. Vad betyder det, när vi samtidigt kan änna oss som mest maktlösa inför allt som har med döden och döendet att göra?

Under v 44 gör vi plats för samtal om döden och döendet för dig som vill provtänka, lyssna och söka ord för denna ofrånkomliga gåta som döden är. Hur ser våra erfarenheter ut nu under pågående coronapandemi? Vilka rädslor och frågor bär vi med oss? Vilka val ställs vi inför som närstående? Finns den goda döden och hur kan den se ut i en svår värl?

Vi bjuder in till tre kvällar och du är välkomen att vara med på alla, eller välja en kväll. TIll varje tillfälle kommer vi änven att bjuda in någon som utifrån sin erfarenheter och kunskap, kan bidra till samtalet.

Samtalsledare:

Carina Persson, Universitetslektor på institutionen för hälso- och vårdvetenskap
Sofia E Fogelström, Studentpräst Universitetskyrkan Kalmar

Kontaktperson; sofia.ekelund@svenskyrkan.se