Ledig tjänst: grävmaskinist/ kyrkogårdsarbetare

Kalmar pastorat söker grävmaskinist/kyrkogårdsarbetare till begravningsverkssamheten. Läs mer om tjänsten nedan, senaste ansökningsdag är den 11 december.

Kalmar pastorat har tre begravningsplatser om 26 ha gravmark och c a 15 000 gravar, samt ett krematorium. Vårt mål är att begravningsplatserna ska vara goda platser för sorgearbete, kulturhistoria, rekreation och meditation samt tillgängliga gröna oaser i staden Kalmar.

Läs gärna mer på: www.svenskakyrkan.se/kalmar/kyrkogarden

Vi erbjuder: Ett fritt och självständigt arbete i utomhusmiljö på våra vackra begravningsplatser med huvudsaklig placering på Norra kyrkogården där nybyggda personallokaler stod klara våren 2020. Du är en del av ett arbetslag med erfarna medarbetare, där arbetet utförs i mindre arbetsgrupper, med ansvar för olika områden.

Arbetsuppgifter: Du kommer arbeta med gravgrävning som främst utförs med traktorgrävare. Andra arbetsuppgifter är markarbeten och nyanläggning av kyrkogårdsmark samt skötsel och underhåll av våra begravningsplatser, innefattande gravar, grönytor och planteringar. Interna transporter av markmaterial på kyrkogården, samt tillsyn av maskiner som används i grävarbetet förekommer. Du kommer, tillsammans med ditt arbetslag och din arbetsledare, att delta i utvecklings- och förbättringsarbete av den operativa verksamheten, samt förväntas vara aktiv och arbeta självständigt utifrån de behov som uppstår i verksamheten. Arbetstider är dagtid måndag-fredag med möjlighet till flextid men under vintersäsong, dec-april, förekommer snöberedskap utanför ordinarie arbetstid.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har gymnasial alternativt eftergymnasial maskinförarutbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Trädgårdsutbildning eller tidigare erfarenhet av kyrkogårdsarbete är önskvärt. Erfarenhet av grävarbete och B-körkort samt traktorgrävarcertifikat ett krav.
 
Personliga egenskaper: Vi söker dig som på ett samarbetsinriktat sätt är ansvarstagande, strukturerad och har förmågan att organisera arbetet. Du ska vara bekväm med grävarbetet och ha stor förståelse för sörjande anhöriga och övriga kyrkogårdsbesökare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Tjänsten är heltid, tillsvidare med tillträde snarast 2021, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

För mer information om tjänsten kontakta:
Birgitta Linåker, begravningsverksamhetschef                                    0480-42 14 81
Mikael Andersson, arbetsledare                                                            0480-42 14 86
Anna Roslund, HR-assistent                                                                  0480-42 14 13

Du är välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 11/12 till: Svenska kyrkan i Kalmar, Anna Roslund, Södra Vallgatan 25, 392 31 Kalmar.

Det går även bra att maila in din ansökan till: anna.roslund@svenskakyrkan.se​