Foto: Anita Karlsson

Välkommen till Kalmar domkyrkas boksällskaps evenemang!

Nu kan vi äntligen komma igång igen med Boksällskapets uppskattade evenemang. Vi börjar alltid med andakt i Domkyrkan kl 12.00 och därefter blir det föredrag i cirka 45 minuter.

Domkyrkans boksällskap har arrangerat rika föreläsningsprogram sedan 2011. 

Information finns både i predikoturerna i tidningen och här på Domkyrkans hemsida.

Boksällskapet har sina evenemang på fredagar och de inleds med lunchandakt klockan 12.00 och därefter serveras kaffe i Nicodemusgården i samband med föredraget.

Föredragen handlar inte bara om böcker utan de kan röra olika ämnen från historia och filosofi till konst och musik.

Du som gärna lyssnar på ett föredrag om något som vidgar vyerna är välkommen att vara med på höstens enkla samlingar med Boksällskapet här i Kalmar domkyrkoförsamling. 

Ingen föranmälan behövs – alla är välkomna!

Vill du veta mer? Ring Katarina Sandström, 070-754 13 80.

Program för hösten 2021

Fredag 8 oktober kl 12.00


Det heliga i färg och form – Christian Braw

Christian Braw, präst, teolog och författare, berättar om ölandskonstnären Sven-Bertil Svenssons konstnärliga verk.

Fredag 15 oktober kl 12.00

Tres pastores – en salig musikalisk blandning med prästerna Christer Munther,  Gustav Lundborg och Peter Wärnlund

De tre prästerna och musikvännerna Christer Munther, tidigare domkyrkokaplan i Kalmar, Gustav Lundborg, enhetschef Växjö stift, och Peter Wärnlund, komminister, Ålems församling, kommer att bjuda på ett omväxlande program med sång, piano, bas och gitarr.  

Fredag 29 oktober 12.00 

Metaller i helig tjänst – Maria Brynielsson och Anke Decker

Ljusstakar, nattvardskalkar och dopskålar är alla föremål som förknippas med kyrkor, men det finns så många fler. Stiftsantikvarie Maria Brynielsson och Kalmar pastorats Anke Decker tar oss med på en resa i de kyrkliga metallernas värld. De presenterar också den nyutkomna boken Metaller i helig tjänst. 

Fredag 5 november kl 12.00 

Romaner om vikingatiden – Bernt Wiede 

Bernt Wiede som tidigare gett ut romanen Trälens dotter är nu högaktuell med uppföljaren Hövdingens dotter. Han delar med sig av sina tankar om den mytomspunna vikingatiden. Romanerna utspelar sig i Kalmartrakten och vill ge en sannare bild av Nordens tidiga historia, samtidigt som de är underhållande med både kärlek och dramatik. 

Fredag 19 november kl 12.00

Ansikte mot ansikte – Gunilla Håkansson

Ansikte mot ansikte är en diktsamling i ord och bild, om hopp och liv, när allt förändras skriven av konstnären Gunilla Håkansson.

”Min bok handlar om min väg ut ur bröstcancerns mörker till ljus. Om hur breven till Gud blev dikter. Processer i skrivandet.  Lästerapi i Bibeln. Jag fick frid i min själ. Immunförsvaret. Vill säga: Ge aldrig upp hoppet, hur illa det än är!”

Katarina Sandström

Katarina Sandström

Kalmar domkyrkoförsamling

Volentär