Höstens musikprogram är här!

Nu har Musik i katedralen hösten 2020 kommit. Välkommen att hämta en pdf här eller ett tryckt exemplar inne i Kalmar domkyrka!

Välkommen tillbaka in i Domkyrkomusiken i Kalmar!
Vi är så glada att kunna bjuda in till levande musik i Kalmar domkyrka igen. Många
har hört av sig och berättat om längtan efter körsång i gudstjänsten, efter en stund
i kyrkbänken med orgelmusik mitt i veckan, efter kammarmusik, efter de stora
körverken ...
Lunchmusiken återupptog vi i somras i samband med att gudstjänsterna i Kalmar
pastorat blev offentliga igen. Nu har vi byggt ett höstprogram med gudstjänstmusik och konserter i det lilla formatet för att hela tiden kunna hålla oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När detta skrivs innebär det att vi, utöver medverkande, kan ta emot 50 personer i kyrkorummet vid varje tillfälle. Det är fri entré, och du tar själv ditt programblad vid dörren och sätter dig tillsammans med ditt sällskap (om du har) men minst en och en halv meter från andra som har kommit.
Vår stora domkyrkokör kommer att arbeta i två halvor och öva inne i kyrkorummet
för att kunna hålla avstånd. Vox Beata, Mixkören och Sångfåglarna kan också öva,
och Nicodemuskörens yngre medlemmar bildar en mindre ensemble. Eftersom koret är rymligt kan vi i körerna vara ungefär 25 personer där när vi sjunger för er som vill lyssna.
Orglarna och vår fina nya flygel kommer att höras i musik från olika tider, bland
annat i ett alldeles nyskrivet verk av den brittiska tonsättarinnan Judith Bingham.
I år har det blivit extra tydligt, det som vi egentligen alltid har vetat: att vi kan planera hur mycket som helst, med stora ambitioner och stor glädje, men att det kan hända saker som gör att planer ändras. Därför vill vi betona att höstprogrammet kommer att justeras om eller när Folkhälsomyndigheten ger oss alla nya instruktioner. Det kan innebära att någon eller flera konserter ställs in, men det kan också innebära – och vi hoppas ju på detta – att vi kan öppna Kalmar domkyrka för fler.
Levande musik behövs hösten 2020, det är vi övertygade om, så vi hoppas verkligen kunna bjuda dig och andra på allt det som det här terminsprogrammet innehåller. Följ oss gärna på Facebook (Kalmar domkyrkomusik) eller gå in på vår hemsida regelbundet för att se om det har kommit några uppdateringar.
Och så är du naturligtvis välkommen till Kalmar domkyrka närsomhelst under
öppettiderna! Det kan bli musik vid många fler tillfällen än de som står här, inte minst när någon av oss musiker övar, och du kan sitta ner en stund och vila och lyssna om det passar dig. Tänd gärna ett ljus och be med oss för hälsa och framtidstro i vår värld!

Jan H Börjesson
försteorganist i Kalmar domkyrka

P.S. För dig som längtar efter domkyrkomusiken men som inte kan delta inne i kyrkorummet nu i höst vill vi berätta att vi arbetar med olika lösningar för att kunna både förinspela musik och sända musik live. Hör av dig om du vill bli underrättad när en sådan utsändning är på gång!

Här kan du ladda hem programbladet, som är åtta sidor i A5-format.

Marita Aronsson

Jan Börjesson