Domkyrkomusiken under mars och april

I solidaritet med extra utsatta medmänniskor har vi ställt in tre stora konserter nu i mars och april för att förhindra smittspridning.

*** uppdaterad 31 mars ***

Vi är inne i en komplicerad och bekymmersam period på grund av coronaviruset. Domkyrkomusiken har nödgats ställa in tre större konserter, och vi vet väldigt lite om den närmaste framtiden.

Till dig som vill besöka Kalmar domkyrka vill jag säga följande:
1. Kalmar domkyrka är stor och rymlig, och vi följer restriktionerna och ser till att vi aldrig är mer än 50 personer i kyrkan samtidigt.
2. Agendor och programblad hanteras av människor som tvättat sina händer. Bladen läggs fram och delas inte ut personligen.
3. Körer, solister och övriga musiker befinner sig i koret på behörigt avstånd från besökarna/gudstjänstdeltagarna.
4. Inga medverkande som uppvisar sjukdomssymptom kommer att tillåtas närvara.

Vi inom domkyrkomusiken vill att ni alla skall känna er trygga när ni är med på våra konserter och gudstjänster, och vi hoppas på många goda musikupplevelser även i denna oroliga tid.

Jan H Börjesson
Organist i Kalmar domkyrka