Foto: Anna Braw

Musik & Körverksamhet

Musiken är en stor och viktig del av kyrkans arbete att sprida evangelium. Vi har två körer, och konserter varje månad och nästan varje varje högmässa bidrar körer, musiker eller solister till musiken.

Vill du sjunga i kör?

Birgittakyrkan har två körer. Vår kyrkokör för alla dem som vill eller länge har velat sjunga i kör. Vokalensembeln är kören för den avancerade körsångaren.

Musiken vid våra högmässor

Nästan vare söndag har vi musikmedverkan i våra högmässor. Det kan vara solister. instrumentalister och körer.

Allsång för alla

En söndagskväll i månaden bjuder S:ta Birgitta församling in till allsång.

Lunchmusik i S:ta Birgitta

Tänk att få sitta ned i kyrkan under lunchen och njuta av orgelmusik. I vår är det möjligt vid två torsdagar.

Inspelningar från våra konserter

Julkonsert 2:a advent

Se och hör Julkonserten 2021

S:ta Birgitta kyrkokör, Vox Birgittæ, orkestermusiker, Thomas Björklund Svensson och ett Luciatåg med barn sjunger in julen. Församlingens organist Mika Lidén leder och dirigerar.

Kantat 55 ”Je höher du bist” av Dietrich Buxtehude

Se och hör kantaten på YouTube

Tredje söndagen i fastan får vi lyssna till en konsert - "Musik i S:ta Birgitta" med musik av Dietrich Buxtehude.
Capella Martae spelar hans kantat nr 55: "Je höger du bist" (BuxWV 55).
Anna Braw (förstasopran), Therese Olsson Ström (andrasopran), Thomas Björklund Svensson (bas), Dorota Hosnowska (förstaviolin), Konstantin Shakov (andraviolin), Tabea Reinmuth (cello) och Mika Lidén (orgel/cembalo)

Musik från andra söndagen efter påsk

Viveca Callenryd och Kerstin Nilsson sjunger tre stycken: "Sound the Trumpet" av H. Purcell, "Den Tod niemand swingen könnt" ur kantat 4 av J.S. Bach och "Laudamus te" ur "Gloria" av A. Vivaldi. Cello: Tabea Reinmuth, orgel/cembalo Mika Lidén.

Se och hör musiken på YouTube