Foto: Kristina Wirén

Musik & Körverksamhet

Just nu ligger våra körer på is på grund av det rådande pandemiläget.

Musik från andra söndagen efter påsk

Viveca Callenryd och Kerstin Nilsson sjunger tre stycken: "Sound the Trumpet" av H. Purcell, "Den Tod niemand swingen könnt" ur kantat 4 av J.S. Bach och "Laudamus te" ur "Gloria" av A. Vivaldi. Cello: Tabea Reinmuth, orgel/cembalo Mika Lidén.

Se och hör musiken på YouTube

Kantat 55 ”Je höher du bist” av Dietrich Buxtehude

Se och hör kantaten på YouTube

Tredje söndagen i fastan får vi lyssna till en konsert - "Musik i S:ta Birgitta" med musik av Dietrich Buxtehude.
Capella Martae spelar hans kantat nr 55: "Je höger du bist" (BuxWV 55).
Anna Braw (förstasopran), Therese Olsson Ström (andrasopran), Thomas Björklund Svensson (bas), Dorota Hosnowska (förstaviolin), Konstantin Shakov (andraviolin), Tabea Reinmuth (cello) och Mika Lidén (orgel/cembalo)

Allhelgonahelgens konsert

Se och hör konserten på YouTube

Allhelgonahelgens konsert i S:ta Birgitta församling, 2020. Was frag ich nach der Welt – BuxWV 104 Jesu, meine Freude – BuxWV 60 Nichts soll uns scheiden von der Liebe Gottes – BuxWV 77 Lobet, Christen, euren Heiland – BuxWV 68 Dorota Hosnowska, förstaviolin Konstantin Shakov, andraviolin Lena Müller, cello Suzanne Koken Knutsson, fagott Karin Lundborg Folkegård, orgel Mika Lidén, dirigent Vox Birgittae: Viveca Callenryd, Anna Braw, Katarina Nestor, Tabea Reinmuth, Kajsa Einarsson, Kerstin Nilsson, Hanna Jusmo, Åsa Persson, Karin Green , Mildred Fischer , Maximilian Björklund, Lars Nestor, Are Wallin, David Skullered

Är du intresserad av att börja sjunga i kör när möjligheten åter finns, kan du redan nu höra av dig till vår organist, Mika Lidén, 0480-42 14 57

Vox Birgittæ

Vox Birgittæ är församlingens kammarkör. Repertoaren är blandad, med utgångspunkt i det sakrala. Verksamheten följer kyrkoårets olika högtider. Kören medverkar i församlingens söndagsgudstjänster och har någon egen konsert per termin.
Vox Birgittæ vänder sig till sångvana personer. Kören söker nya korister.

S:TA Birgatta kyrkokör

Kyrkokörens huvudsakliga uppgift är att sjunga i söndagens högmässa ungefär en gång i månaden. Vi jobbar mycket med att hitta våra röster och ha roligt tillsammans i övningarna inför gudstjänstsjungandet.
Kören kräver ingen tidigare körvana men vi jobbar mycket med rösten och lär oss läsa noter.

Vill du veta mer? Kontakta Mika Liden, 0480-42 14 57